E-mailul pentru fericire
Infiecare dimineata, trimite unui prieten, unei rude sau unui coleg un e-mail in care sa ii multumesti pentru ceva. Exista numeroase cercetari care arata ca in timp, acest mesaj te poate face mai fericita si cimenteaza relatiile cu cei din jur.
E-mailul pentru succes
La sfarsitul saptamanii, trimite-i sefului un e-mail in care sa ii subliniezi realizarile esentiale. Seful e ocupat si probabil nu are idee cu ce te ocupi tu in fiecare zi. Fa-ti performanta cat mai vizibila, iar seful va aprecia atitudinea proactiva si nu va avea niciodata motive sa se ingrijoreze sau sa isi puna intrebari cu privire la activitatea ta. In plus, fiecare e-mail de acest gen este un argument in plus pentru o marire de salariu!
E-mailul pentru inspiratie
Scrie-i unui potential mentor in fiecare saptamana. Nu trebuie sa aiba legatura cu domeniul in care activezi. Gandeste-te la un om pe care il admiri si de la care ai avea ce invata.
E-mailul pentru prietenie
Scrie-i unei prietene si faceti-va planuri macar o data la 2 saptamani. Daca ai mai mult de 10 prieteni, inseamna ca va trebui sa te intalnesti in fiecare zi a saptamanii cu cineva sau sa va adunati mai multi in weekend.
E-mailul pentru dezvoltare personala
Scrie cuiva pe care il cunosti, dar nu foarte bine, pentru a relua legatura si pentru a o dezvolta. Astfel iti asiguri accesul in cercuri care ti-ar fi in mod normal inchise si sansele unor oportunitati excelente pe plan profesionale iti sporesc considerabil. Pentru inceput, trimite-le o informatie pe care consideri ca ar gasi-o utila si eventual cere indrumari referitoare la un subiect pe care persoana il cunoaste foarte bine. Astfel, impusti doi iepuri dintr-o data. Va fi placut impresionat de gestul tau si se va simti flatat ca ii ceri parerea.
Citeste si:
Cele mai neinspirate adrese de e-mail - Evita-le daca vrei sa te angajezi!
Vrei un raspuns rapid la e-mail? Formuleaza-l asa!
Comunicare online: 3 trucuri pentru a primi raspunsuri prompte pe e-mail!