Regizorii, adeseori, modifica usor adevarul pentru a face filmele mai atractive, mai distractive pentru public, dar atunci cand produc filme istorice, te-ai astepta ca aceste pelicule sa prezinte cel putin partea istorica intr-un mod corect.
1. "Gladiator" Filmul epic "Gladiatorul" a fost un mare succes, dar nu arata evenimentele istorice corecte din jurul imparatului Commodus. El nu a fost deloc precum personajul pe care l-a interpretat Joaquin Phoenix si nu i-a ucis pe Marcus Aurelius si tatal acestuia. Commodus a fost imparat aproximativ un deceniu si a murit in cada din baie.
2. "The Last Samurai" Cei mai multi consilieri straini angajati au fost, de fapt, din Europa si nu din America. Desi filmul prezinta corect faptele legate de rebeliunea samurailor, lucrurile s-au intamplat de fapt la o scara mult mai mare decat au fost aratate in ultimele luni de razboi. Rebelii, care protestau din cauza pierderii privilegiilor traditionale, erau, de asemenea, destul de bine inarmati, aveau artilerie si unitati de tragatori.
3. " Apocalypto" Filmul regizat de Mel Gibson a starnit proteste uriase din cauza inexactitatilor majore prezentate. Pelicula ii descrie pe mayasi ca fiind insetati de sange, imorali si de-a dreptul diabolici cand ei erau, de fapt, o civilizatie avandata care a inventat multe lucruri uimitoare.
4. "300" Povestea celor 300 de spartani care i-au blocat pe invadatorii persani este adevarata, dar nu au fost doar 300 de spartani implicati. De fapt, 7000 de soldati au mers acolo pentru a lupta. Spartanii nu au fost atat de nobili precum se intelege din film, ei obisnuiau sa invadeze zonele invecinate si sa ia oameni ca sclavi. Multi dintre soldatii care au luptat in Batalia de la Termopile erau de fapt sclavi care au fost fortati sa lupte impotriva vointei lor.
5. "10.000 BC" Pentru un film a carui actiune se desfasoara in anul 10.000 inaintea erei noastre, te-ai astepta la cateva lucruri inexacte. Dar mamutii prezenti in desert, care sunt folositi la construirea piramidelor, reprezinta prea mult. Primele piramide nu au fost construite pana in jurul anului 2900 i.Hr. Poate ar fi fost mai bine ca filmul sa se intituleze "2900 BC". Sursa.
Citeste si: 22 cele mai bune filme cu supereroi pe care sa le vezi intr-o viata
Stiai ca filmul "Pe aripile vantului" a avut un final alternativ?