Nu aplici o bază pentru ojă – manichiura ta rezistă cu câteva zile mai mult dacă aplici un lac protector pentru a crea o bază pentru ojă.
Îți tai cuticulele – cuticulele trebuie înmuiate în ulei cald și împinse apoi cu un băț de bambus, în niciun caz tăiate. Asta pentru că nu este deloc igienic să le tai, dar nici nu arată prea bine atunci când cresc.
Folosești bețișoare de ureche pentru a corecta – tuturor ni se întâmplă să dăm cu ojă pe lângă unghie, însă cu bețișorul de ureche îmbibat în acetonă nu ai precizia necesară pentru a îndepărta surplusul de ojă. Folosește, mai degrabă, o pensulă veche de aplicat fard, înmuiată în acetonă în prealabil.
Aplici straturi subțiri de ojă – ai senzația că dacă aplici oja în straturi groase, aceasta va sari de pe unghii. Oja este concepută astfel încât să se usuce rapid și complet atunci când stratul este suficient de gros.
Agiți sticluța de ojă înainte de a o folosi – atunci când agiți oja se formează mici bule de aer care îți sabotează manichiura. Pentru a fi sigură că oja este omogenă, ruleaz-o între palme folosind mișcări lente.