Prea putine proteine
Un bol de cereale cu lapte pare a fi solutia cea mai rapida si sanatoasa pentru micul dejun. Din pacate, laptele iti ofera doar opt grame de proteine si, in plus, acestea din urma sunt procesate mai greu decat carbohidratii, motiv pentru care senzatia de foame va aparea foarte curand. Adauga un ou la micul dejun pentru mai multe proteine! Sau poti opta pentru o felie de paine din cereale integrale cu un strat generos de unt de arahide.
Prea putine fibre
Cu cat cerealele contin mai mult zahar, cu atat mai repede vor fi digerate si cu atat mai foame iti va fi. In schimb, daca contin mai multe fibre, senzatia de satietate se mentine pe termen lung! Pentru un plus de fibre, adauga seminte de chia sau de in. Daca le alegi pe cele din urma, ai grija sa le pisezi inainte, altfel nu vei beneficia de aportul lor nutritional.
Fara grasimi
O masa fara grasimi face ca senzatia de foame sa se instaleze din nou peste o ora. Asa ca daca mananci iaurt grecesc cu cereale si fructe, nu te mira ca ti-e foame la scurt timp. In schimb, alege iaurt cu cel putin 2% grasime si adauga nuci sau alune pentru a preveni o astfel de cadere brusca de energie.
Prea putina mancare
Desi un fruct e bogat in fibre, vitamine si minerale, nu este de ajuns pentru micul dejun. O masa trebuie sa aiba in jur de 300-400 de calorii pentru a putea sustine organismul pana la pranz. Chiar daca pare mult, fii linistita, fiindca le vei fi ars pana la pranz pe toate si, in plus, te-au scutit de o zi intreaga de rontait gustari nesanatoase!
Iei micul dejun prea tarziu
Este recomandat sa mananci in decurs de o ora de cand te-ai trezit. Cu cat astepti mai mult, cu atat ti se face mai foame si iti este mai greu sa te saturi de indata ce ai inceput. Scopul micului dejun este sa iti ofere destula energie dupa o pauza destul de mare. Daca ajunge sa se confunde cu pranzul, deja isi pierde din eficienta.
Iar daca nu reusesti sa le respecti pe toate, tine minte, insa, ca orice mic dejun este mai bun decat deloc!