Nu îşi ţine produsele de make-up în baie - mai mult ca sigur îţi ţii produsele cosmetice în baie pentru că acolo te machiezi. Ei bine, umiditatea crescută din baie face ca această încăpere să fie extrem de dănătoare pentru produsele tale cosmetice.
Nu testează nuanţa fondului de ten pe interiorul încheieturii - orice make-up artist, fie el şi la început de carieră, ştie că nuanţa fondului de ten se testează pe gât, sub linia maxilarului.
Nu foloseşte o singură nuanţă de anticearcăn - niciun make-up artist nu foloseşte o singură nuanţă de anticearcăn, ci cel puţin două. Pentru zona de sub ochi, specialiştii aleg un anticearcăn cu două tonuri mai deschis decât culoarea pielii, în timp ce pentru a masca micile imperfecţiuni de pe faţă folosesc o nuanţă identică cu cea a pielii.
Nu exagerează cu blush-ul sau pudra bronzantă - un specialist va accentua cu un strop de blush zona pomeţilor şi va folosi un strop de pudră bronzantă pe arcadă şi tâmple, în timp ce un amator va fi tentat să exagereze, oferind chipului un aspect îmbătrânit şi demodat.
Nu foloseşte mascara waterproof zilnic - un make-up artist ştie că rimelul rezistent la apă usucă genele, dar şi că demachierea acestuia agresează genele. Aşadar, acesta foloseşte un rimel waterproof numai la ocaziile speciale, nu zi de zi.