Alege următoarele cinci legume cu proprietăţi excepţionale, pentru a te asigura că organismul tău este capabil să reziste agresiunii factorilor care favorizează apariţia unor boli necruţătoare.
Cartof dulce
Bogat în vitamina A, C şi magneziu, cartoful dulce este şi o sursă ideală de fibre şi fier, care îţi dau energie şi ajută la reglarea sistemului digestiv.
Vânătă
Studii recente arată că un consum frecvent de vinete poate reduce riscul de apariţie a atacului cerebral şi a demenţei. Leguma are un conţinut bogat de nasunin, antioxidant care protejează celulele cerebrale de acţiunea radicalilor liberi.
Ardei gras
Fie el roşu, portocaliu, verde sau galben, ardeiul gras este bogat în licopen şi acid folic, iar consumul frecvent poate reduce riscul de cancer pancreatic şi de colon.
Spanac
Deşi specialiştii nu recomandă consumul zilnic de spanac, din cauza conţinutului ridicat de fier, acesta conţine nutrienţi care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, cancerului de colon, artritei şi osteoporozei.
Ceapă
Persoanele cu risc sporit de a dezvolta osteoporoză ar trebui să consume mai des ceapă, întrucât conţine o peptidă, GPCS, care încetineşte pierderea de calciu. În plus, fiind bogată în vitamina C şi folaţi, ceapa ajută la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare şi diabetului.