Conform Mastercard's Global Destination Cities Index 2019, în Dubai, turiștii cheltuie cel mai mult, adică în jur de 31 miliarde anual, deoarece orașul are o reputație bună în ceea ce privește shopingul, însă acolo există mult mai multe decât doar mall-uri și mari magazine.
1. Nu este o țară
Dubai este adesea confundat cu o țară de sine stătătoare, dar de fapt poate f considerat, eventual, doar unul dintre cele 7 state ale Emiratelor Unite Arabe, conglomerat ce a luat naștere în 1971, când și-a obținut independența față de Marea Britanie. Dubai este de fapt cel mai mare oraș din statele arabe, fiind principalul punct de intrare în aceste teritorii și având cel mai aglomerat aeroport, Dubai International Airport, prin care trec 88 de milioane de persoane anual.
2. Scufundarea după perle a fost principala industrie
Petrolul a fost descoperit în Dubai abia în anul 1966, dar înainte de el, economia locală se concentra pe mai multe activități acvatice, printre care scufundarea după perle. Însă în ziua de astăzi, Dubai procesează 84000 butoaie de petrol pe zi, ceea ce numai în 2019, aduce o creștere cu 2.4% la PIB. adică 414 miliarde de dolari. Cu toate acestea, 90% din afaceri sunt în alte domenii, printre care logistică, finanțe, imobiliare și construcții.
3. Majoritatea rezidenților au sub 35 de ani
60% dintre localnici au sub 35 de ani, ceea ce face ce orașul să înflorească ca centru tehnologic. În 2017, World Economic Forum și International Finance Corporation au identificat și susținut dezvoltarea afacerilor unor tineri antreprenori și printre inițiativele care s-au făcut remarcate au fost „Careem”, o aplicație cumpărată în 2019 de cei de la Uber contra sumei de 3.1 miliarde de dolari și „BitOasis”, care oferă acces la valută online în statele arabe.
4. George Cloney a fost în Dubai
Multe dintre cele mai mari companii media din lume au cel puțin un sediu în Dubai, deoarece aici există un centru media care găzduiește, printre care Reuters, the BBC, CNN, CNBC, Sony și Showtime. Complexul este cel mai mare din regiune, de acest gen, având în jur de 2500 de companii și valorând peste 800 milioane de dolari. În plus, Emiratele Unite Arabe rprezintă o bună plajă de desfășurare a filmelor produse de studiourile de la Hollywood, printre care thriller-ul Syriana, în care a jucat și George Clooney.
5. Se vrea a fi cel mai fericit oraș din lume
În Dubai poate fi măsurată fericire, cu ajutorul unor aparate digitale, denumite sugestiv „happiness meters”, care surprind emoțiile cetățenilor, rezidenților și a visitatorilor, mai ales când sunt în contact cu autoritățile locale. În 2016, Ohood bint Khalfan Al Rhoumi a fost desemnat primul Ministru al Fericirii și însărcinat cu creșterea bunăstării populației, iar ca urmare a acestei măsuri, fericirea angajaților din regiune a crescut cu 24% între 2016-2018.
5 lucruri pe care nu le știai despre Dubai
Majoritatea oamenilor se gândesc la Dubai ca la o destinație turistică foarte scumpă, iar cu cei aproape 16 milioane de vizitatori anual, aceasta chiar este a patra cea mai îndrăgită destinație turistică.