Pe piata din Romania se gasesc numeroase modele si, din fericire, ele sunt si pentru toate buzunarele, astfel ca nu trebuie sa va speriati cand trebuie sa adaugati un alt produs pe lista si asa lunga de cumparaturi.
- De ce trebuie sa se gaseasca in fiecare casa un sterilizator pentru biberoane?
In primul an de la nastere, sistemul imunitar al bebelusului este inexistent, astfel ca el este extrem de vulnerabil in ceea ce priveste bolile. Daca biberoanele, suzetele si tetinele nu sunt sterilizate, virusii il vor imbolnavi imediat pe bebe. Cel mic poate dezvolta orice tip de boala in primele 12 luni, incepant cu iritatii ale gurii si gatului, ajungandu-se la situatii mult mai grave, precum voma sau diareea.
- Care sunt primii pasi in sterilizarea produselor pentru bebe?
Intai de toate, trebuie ca parintii sa curate biberoanele, cele folosite pentru hranirea lui bebe, dar si cele abia cumparate. Se foloseste detergent pentru vase si o perie speciala pentru acest procedeu. Trebuie curatate bine toate accesoriile pentru hranite, pentru ca orice urma de lapte sa fie inlaturata.
Puteti folosi si masina de spalat vase, dar numai daca producatorul specifica faptul ca biberoanele sunt rezistente unui asemenea procedeu de spalare. In cazul in care tetinele, suzetele sau biberoane se deterioreaza, trebuie sa le aruncati, pentru ca bacteriile se infiltreaza in suprafetele deteriorate si pot supravietui chiar si sterilizarii.
- Cum se foloseste sterilizatorul pentru biberoane?
Exista mai multe moduri in care biberoanele se pot steriliza. Aici, fiecare mamica sau tatic alege modelul pe care si-l doreste pentru sterilizarea accesoriilor de hranire, in functie de capacitatea, performanta, dar si banutii pe care ar trebui sa ii cheltuiasca pe sterilizatorul de biberoane. Fiecare dintre ele are instructiuni clare de utilizare, pentru ca parintii sa nu bajbaie atunci cand vine vorba despre sanatatea bebelusilor.
- Ce se intampla dupa ce sterilizarea a luat sfarsit?
Nu trebuie sa scoateti produsele din sterilizatorul pentru biberoane decat atunci cand vreti sa folositi accesoriile pentru hranirea celui mic. Pastrarea biberoanelor in sterilizator, cu capacul pus, previne contactul acestora cu bacteriile. Nu trebuie insa sa fie expuse prea mult timp in spatiul sterilizatorului, pentru ca nu vor mai fi sterile.
- Cat timp se sterilizeaza accesoriile pentru hranire ale bebelusului?
Perioada minima recomandata de specialisti in ceea ce priveste sterilizarea biberoanelor, suzetelor si tetinelor este de un an, cand teoretic cel mic va avea un sistem imunitar pe care se poate baza si care nu ii va pune in pericol viata de zi cu viata. Atunci puteti renunta la sterilizatorul pentru biberoane fara sa va ganditi ca ati gresit cu ceva sau ca l-ati expus la bacterii.
Recomandarea specialistilor merge mai departe de atat insa, pentru mamicile ingrijorate: sterilizati biberoanele, tetinele si suzetele pe toata perioada utilizarii lor de catre bebe.
La Noriel gasiti sterilizatoare pentru biberoane la preturi accesibile, pentru toate buzunarele, care garanteaza o dezvoltare sanatoasa a celui mic, atat de expus in primul an de viata! Mic cu mic se face mare la Noriel!