Prin încorporarea în rutina ta zilnică a câtorva exerciții simple, vei constata că te vei simți mai bine fizic și psihic și te vei plictisi mult mai rar, în timp ce sportul te ajută să arzi calorii, dar ai grijă să nu exagerezi din prima. Încearcă astfel să adaugi timp și greutăți rutinei tale sportive, doar pe măsură ce avansezi și-ți constuiești condiția fizică, pentru că altfel ți se va părea totul prea greu, ca și când n-ar merita efortul.
Cardio
Dacă îți place să stai pe iarbă să te uiți la lună, atunci află că această activitate relaxantă poate fi combinată cu un pic de cardio. Fie mergi pe bicicletă până la un punct mai îndepărtet, fie alergi un pic de acasă până la pajiste sau iei cu tine o saltea de yoga și înainte de a te uita admirativ la cer, faci măcar un pic de stretching. Încearcă să prinzi apusul și priveliștea va fi și mai plăcută. În plus, îți poți pune muzică în surdină și te poți pierde în acordurile respective.
Joacă-te
Încearcă să te implici într-un sport de echipă precum fotbal, baschet sau handbal, în care pe lângă faptul că vei transpira și vei elimina astfel toxinele din organism, îți vei face și noi prieteni. Poți alege însă orice altceva te face să fii mai disciplinată și să-ți folosești coordonarea, cum ar fi tenisul, care te face să-ți întărești în special mușchii picioarelor, dar te și ajută să lupți cu anxietatea și depresia. Ține minte că te joci și te distrezi, nu participi mereu la o competiție.
Dansează
Pentru că n-a trecut încă pandemia și e periculos să te duci în club, dansează singură în camera ta. O melodie obișnuită are aproximativ 3 minute, așa că într-o noapte poți termina un album întreg, iar astfel vei slăbi, îți vei întări trunchiul, te vei simți mai bine și poți învăța liniștită o coregrafie, fără să te judece nimeni. Pentru această activitate, este bun orice gen de muzică, totul este să-ți facă și plăcere, iar dacă ai un partener, poți învăța chiar dansuri de societate.
Antrenament relaxant
Orice fel de antrenament sau dans te va face să te simți mai bine din toate punctele de vedere, dar dacă vrei să-ți îmbunătățești și flexibilitatea, atunci poți încerca Tai Chi, care te relaxează și în același timp îți întărește muscutatura. Acest tip de antrenament este potrivit oricărei vârste și se pune nu numai ca sport cât și ca metodă de meditație. El te ajută în cazul durerilor articulare și a crampelor, îmbunătățindu-ți totodată flexibilitatea și echilibrul, iar în variantele pentru avansați, este considerat o formă de antrenament defensiv.
Totul sau nimic
Sportul face minuni pentru sănătate și la sfârșitul zilei vei avea mai multă energie, vei dormi mai bine, vei avea un metabolism îmbunătățit și per total vei fi mai sănătoasă. Dacă în fiecare zi faci cel puțin 2 ore de mișcare, de orice intensitate, fie mergând, alergând, sărind coarda, ducându-te la sală, dansând sau orice altceva, starea ta fizică și cea psihică se vor îmbunătăți considerabil.
5 moduri ușoare în care să-ți îmbunătățești sănătate prin sport
În mod evident, orice activitate fizică este benefică pentru sănătate, de la faptul că îmbunătășete circulația sanguină, flexibilitatea, nivelul glicemiei, sănătatea inimii și cea mentală, până la faptul că reduce stresul, te scapă de câteva kilograme în plus și îmbunătățește aspectul pielii.