1. Colectia de bonsai cuprinde plante native iberice, cum ar fi fagul, ienupar negru, ulm, paducel, stejar si stejar salbatic dar si specii sud-americane, canadiene, chinezesti si japoneze. Gradina de bucatarie are o colectie de plante comestibile.
2. Sectiunea de orhidee este un amestec de culori, fiind deschisa de la inceputul lui decembrie si pana la sfarsitul iernii. Gradina de trandafiri ofera trandafiri salbatici din intreaga lume si in special din China.
3. Sectiunea de plante aromatice prezinta un numar de plante folosite in cosmetice si industria farmaceutica. De exemplu, romanii foloseau florile purpurii de leventica pentru baie, miresme si salate. Uleiul din floare este de asemenea un ingredient important pentru parfumurile moderne. Actioneaza totodata si ca insecticid. Mediteraneenii sporesc gustul mancarii cu dafin. Frunzele de dafin previn stricaciunile facute de molii. In timpurile stravechi, coroanele pentru competitiile sportive si pentru victoriile din razboaie erau facute din lemn de dafin. Florile roz din cimbru sunt folosite pentru sapunuri, parfumuri si lichidele de spalat si curatat vasele. Cosmeticele si pasta de dinti sunt aromate cu ulei de cimbru.
4. Gradina are cativa copaci unici. De exemplu, arborele de Tisa a fost folosit in trecut la constructia de arcuri. Recent, s-a descoperit ca acest arbore are cateva proprietati uimitoare in tratarea tumorilor cancerigene. Pinul pletos himalayan, o alta specie intalnita aici, este un copac ornamental rar.
5. Drumul Statuilor – o scurta plimbare in timpul careia vei vedea, de o parte si de cealalta a drumului, statui a renumiti botanisti din secolele 18 si 19. Poti de asemenea sa te plimbi in jurul frumosului elesteu Linnaeus, plin cu flori de lotus.