Astazi te intrebi, probabil, de ce strabunicii nostri nu s-au luptat cu tot ceea ce inseamna dieta si proces de slabire. Este chiar foarte simplu. Ei nu s-au intalnit niciodata cu "demonii" alimentari care sunt atat de comuni astazi, care ne saboteaza sanatatea si capacitatea de a avea o greutate normala.
1. Strabunicii nostri nu aveau uleiurile vegetale (acizi grasi polinesaturati).
Ce sunt acesti acizi grasi polinesaturati? Sunt uleiurile vegetale ieftine cu care gatesc mancarea cei de la restaurantele tale locale. Iar toata mancarea pe care o consumi de la ei este facuta astfel (uneori este ulei de soia sau ulei de canola). Acestea sunt grasimile folosite in majoritatea alimentelor procesate, deoarece sunt grasimi incredibil de ieftine si asta conteaza cel mai mult pentru producatorii de alimente. Chiar si versiunile "bio" ale acestor alimente procesate sunt pline de ulei de canola, ulei de soia si alte uleiuri vegetale toxice.
2. Strabunicii nostri nu aveau alimente cu putine calorii.
Numara chimicalele, nu caloriile. Oamenii au nevoie de calorii pentru a stimula metabolismul. Atunci cand caloriile sunt prea putine si se creeaza un deficit de calorii, este un indiciu pentru ca organismul nostru sa incetineasca metabolismul. Iar acesta este cel mai mare cosmar al procesului de slabire. Reducand prea mult numarul de calorii, aceasta poate fi una dintre cele mai sigure moduri de a acumula kilograme. Supravietuirea este prioritatea nr. 1 a organismului. Iar daca ai o dieta cu putine calorii, asa poti induce un metabolism mai incet.
3. Strabunicii nostri nu aveau alimentele fara grasime.
Exista un motiv foarte bun pentru care organismul nostru tanjeste dupa grasime si nu dupa acele alimente fara grasime. De exemplu, laptele fara grasime - Stiai ca atunci cand indepartezi grasimea din el, de fapt indepartezi impreuna cu ea toate vitaminele solubile ale ei? Si se pierd atat de multe vitamine in proces, incat este nevoie sa se adauge inapoi in lapte unii nutrienti grasi, sintetici si solubili - ori de cate ori grasimea este scoasa din lapte. Asa ca verifica-ti laptele pe care il bei; daca sunt vitamine pe lista de ingrediente, asta se intampla deoarece o parte sau chiar toata grasimea a fost indepartata din lapte.
4. Strabunicii nostri nu aveau indulcitori artificiali.
Exista pareri impartite. Unii sunt de parere ca zaharul este o creatura diabolica, in vreme ce altii cred ca adevaratul dusman din dieta noastra sunt indulcitorii falsi. Ai auzit cu siguranta de aspartam, un indulcitor popular care se gaseste in multe sucuri si bauturi dietetice. Se intampla ca acest indulcitor artificial sa aiba peste 10.000 de cazuri documentate de reactii adverse si peste 900 de studii publicate care demonstreaza ca este un pericol pentru sanatate.
5. Strabunicii nostri nu aveau parte de organisme modificate genetic.
Cunoscute sub numele de GMO, acestea sunt produse obtinute dupa ce specialistii au facut asupra lor anumite modificari la nivel genetic. Potrivit butternutrition.com, anumiti fermieri americani nu mai folosesc intestine de la animalele din SUA pentru a face carnati, din cauza hranei modificate genetic cu care sunt hranite animalele. Intestinele de la animalele din SUA care au fost folosite au facut carnatii sa se dezintegreze. Iar unii fermieri locali sunt nevoiti sa importe acum intestine din Noua Zeelanda pentru a-si face carnatii.
Citeste si: Dieta de DECEMBRIE - Nu iti invita kilogramele la petrecerea de Craciun