Cafeaua
Consideri ca este necesar sa bei 2-3 cani de cafea pe zi pentru ca nu faci fata stresului sau sarcinilor de peste zi. Dar stiai ca, daca o consumi in exces, cafeaua nu te mai energizeaza, ci te poate aduce la o stare de epuizare totala? Mai mult, cofeina are efect deshidratant. Cand ne trezim este gresit sa gandim ca trebuie sa bem o cafea prima data. Un pahar de apa este necesar dupa o noapte de deshidratare.
Bacteriile rele din intestin
Pot fi o cauza majora a oboselii. Helicobacter pylori distruge stratul de mucus protector impotriva acidului din stomac. Astfel devenim vulnerabili in fata ulcerului sau a leziunilor ulceroase.
Acumularea de flegma
Daca ai probleme cu flegmele in gat in timpul somnului, poti sa folosesti in fiecare dimineata un pahar cu apa si sare pentru gargara. Evita sa respiri pe gura si permite-i oxigenul sa ajunga la plamani, astfel iti va creste nivelul de energie.
Consumul de zahar
Consumat in exces, zaharul poate sa iti cauzeze starile de pierdere a energiei. O solutie ar fi sa inlocuiesti zaharul alb, rafinat cu cel brun, cu miere, sirop de artar, curmale, stevie sau alti indulcitori.
Alimentele alcaline
Sunt indicate in dieta zilnic alimentele alcaline ca: smochinele, legumele cu frunze verzi, migdalele, sfecla rosie, stafidele, telina, pepenele galben si patrujelul. Indiferent cat de mult te odihnesti, anemia sau lipsa de fier, ca si lipsa de vitamine si proteine, sau a cea de calciu si magneziu, te fac sa te simti obosita.
Citeste si:
5 obiceiuri zilnice care te SEACA de energie