Savoarea gustului, placerea de a le manca si pofta cea dusmanoasa de dulce acum este potolita, iar femeia respectiva rasufla...nu, nu usurata, ci frustrata si cu mii de remuscari care-i impanzesc ca niste bacterii mintea. Incepe numarul caloriilor: savarina vreo 500, amandina si mai mult - vreo 600, croissantelor cred ca nu le-a mai intrat numarul de calorii pe ambalaj ca nu se vede bine numarul exact, dar cred ca nici nu vrea sa afle respectiva femeie cat face adunarea unor calorii raportate la numarul de croissante ingerate, si colapsul psihologic, si inevitabil fizic ia nastere: numarul depaseste cu mult 2000 de calorii, si daca ar trebui sa faca o socoteala simpla, nu ar mai trebui sa manance nimic vreo doua zile, daca ar fi sa respecte caloriile zilnice pe care ar fi trebuit sa le consume in dieta, intr-un program normal...plansete, tipete si mustrari!
Nu este cazul sa fie acesta si scenariul programului tau de dieta! Pentru ca ne-am gandit sa iti oferim retete care "indulcesc" dieta, fara a o "atinge" in niciun fel! Lasa cofetariile si patiseriile si bucura-te de un gust dulce, de casa si de dieta, chiar si cu briose si prajituri, nu numai cu fructe:
Parfait de iaurt cu fructe - 170 calorii/portie
Ingrediente:
- 1 ceasca de apa fiarta
- 3/4 ceasca de apa rece
- 1 ceasca de fructe taiate bucatele (de care preferati, eu una ador fructele de padure)
- 200 grame de iaurt fara grasimi
- un pachet de gelatina pentru prajituri sau gelatina cuburi
Mod de preparare:
- intr-un bol, dizolva gelatina in apa fierbinte
- amesteca apoi in apa rece si pune-l intr-un vas in care vrei sa ornezi desertul
- aranjeaza fructele in gelatina
- acopera cu ceva si baga-l la frigider 2 ore
- taie apoi cuburi din gelatina cu fructe si pune peste iaurt si apoi se presara fructe proaspete, dupa preferinta
Briose cu ciocolata "nevinovate" - 250 de calorii/portia
Ingrediente:
- 6 linguri de unt nesarat (plus o bucata pentru a unge tava)
- 2/3 ceasca de faina integrala (plus putina pentru tava)
- 250 grame ciocolata amaruie (cel putin 70% continut de cacao) faramitata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua mari
- 2 lingurite extract de vanilie
- 1/2 ceasca de zahar brun
Mod de preparare:
- incinge bine cuptorul
- unge bine tava cu unt, iar apoi presara putina faina si varsa excesul daca este cazul
- topeste ciocolata si untul la belmarin (intr-o oala care sta deasupra unei oalei cu apa care fierbe), amestecand continuu; indeparteaza de pe fox si lasa sa se raceasca
- intre timp, amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu
- amesteca separat ouale si vanilia pana devin spumante; adaiga peste zaharul si amesteca pana se topeste - adauga incet amestecul in amestecul de ciocolata topita si unt
- incorporeaza in amestecul rezultat faina, adaugand-o treptat
- adauga mixtura in forme speciale de briose sau direct in tava, daca vreti sa o faceti prajitura
- lasa-le cam 25 de minute, si verifica daca sunt gata cu ajutorul unei scobitoare; daca nu mai ramane coca pe scobitoare inseamna ca este gata.
Spuma de fructe (capsuni, zmeura, mure etc) - 107 calorii/ portie
Ingrediente:
- 200 grame de fructe
- 100 grame de zahar brun (sau daca nu esti adepta unui gust foarte dulce, ci mai natural
- 1 albus de ou
Mod de preparare:
- se maruntesc fructele
- pentru a fi mai usor de preparat, se foloseste zahar pudra sau se rasniteaza cel tos pana devine pudra
- se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se freaca cu mixerul bine
- amestecul se lasa la frigider o ora sau doua, si apoi se serveste in pahare peste care poti razui foarte putina ciocolata neagra
- sau, cum mai imi place mie sa o mananc, o bag la congelator si o servesc pe post de inghetata; naturala, gustoasam, satioasa si cu putine calorii
Prajitura cu branza adaptata - 220 calorii/portie
Ingrediente:
- 1.5 kg branza de vaci proaspata
- 200 grame stafide
- 50 grame de zahar
- arome: un pliculet zahar vanilat, rom
- gelatina pentru prajituri
- un pliculet de gelatina rosie pentru prajituri care se toarna pe deasupra la sfarsit
Mod de preparare:
- se amesteca branza cu stafidele, aromele si o parte din zahar
- se pune intr-un vas rotund, in care se aseaza o folie pe fundul ei din care lasam colturile pe afara pentru a o putea scoate si a-i reda o forma de tort
- se baga la frigider aproximativ 3 ore
- se scoate din vas, si se toarna siropul care se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj
- siropul se scurge peste si se intareste ca o gelatina, oferind o cromatica foarte frumoasa
Prajitura delicioasa cu lamaie - 130 cal/portie
Ingrediente:
- 50 grame faina
- 30 grame malai
- 5 oua din care folosesti doar albusurile
- putin zahar brun sau indulcitor dupa gust
- jumatate pliculet de praf de copt
- un varf de sare
- vanilie sau esenta de vanilie
- putin unt
- putina coaja de la o lamaie
- 2 linguri de suc de la o lamaie
Mod de preparare:
- se bat albusurile spuma, dar nu inainte de a adauga un praf de sare
- se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, vanilia si indulcitorul.
- cand este foarte tare se adauga sucul de lamaie si se mai bate putin.
- Se amesteca totul si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt
- Se da la cuptor la foc mic spre mediu cca 40 min sau pana se desprinde de pe margini.
- Se serveste cu iaurt. Dietetic.
Nu rata articolul saptamanii!
Reduceri, promotii, cadouri, concursuri sau tombole - toate pentru tine, pentru a-ti "indulci" un pic, macar financiar, gustul uneori amar al antrenamentelor. Descopera "Super-oferte de toamnala salile de fitness"!