Sari Cooper, terapeut de cuplu, a identificat 5 secrete pe care soţiile tind să le ascundă de soţii lor.
Nefericirea cu privire la viaţa sexuală
Decât să se certe cu partenerul cu privire la activitatea sexuală, soţia "ar putea păstra acest secret pentru a nu-şi răni soţul şi pentru a nu-l determina să-şi piardă încrederea în sine", spune Sari Cooper. "De asemenea, ar putea evita contactul sexual cât mai des, decât să spună cu adevărat ce o deranjează".
Obiceiurile în ceea ce priveşte cumpărăturile
Rareori soţia îi spune soţului pe ce şi când dă banii. "Dacă o femeie este înnebunită după cumpărături, cu siguranţă îşi va găsi metode prin care facă rost de bani pentru ceea ce îşi doreşte, chiar dacă asta ar însemna să îşi golească cardul", adaugă Cooper.
Ce crede familia ei despre el
Chiar dacă familia ei nu este de acord cu felul lui de-a fi, cu glumele pe care le face sau modul în care se îmbracă, soţia niciodată nu îi va spune soţului adevărul. Preferă să păstreze comentariile pentru ea "pentru a-l proteja şi pentru a-i proteja sentimentele, ca sărbătorile să fie liniştite când merg în vizită la familia ei", spune terapeutul.
Secretele lor, care au devenit şi secretele prietenelor ei
Dacă soţia se ceartă cu soţul, pentru a se descărca, fuge repede la prietenele ei şi le spune ce s-a întâmplat, în speranţa că ele o pot ajuta şi nu vor spune nimic nimănui vreodată. "O soţie păstrează secretele prietenelor de soţul ei de teamă că un secret de-al ei ar putea ajunge la urechile soţilor prietenelor ei", explică terapeutul, "în special când cele două cupluri sunt prieteni de familie".
Când copiii au probleme la şcoală
Putem pune asta pe seama instinctului matern. "Aceasta ar putea simţi că soţul ei ar putea învinovăţi copilul pentru notele mici sau pentru problemele de la şcoală, lucru ce nu l-ar ajuta deloc pe cel mic", spune Cooper. "Spre exemplu, dacă un copil a luat notă mică la un test, soţia ar ascunde acest lucru de soţ pentru ca nu cumva acesta să o suspecteze de nepăsare, când de fapt ar putea fi o problemă legată de lipsa concentrării la şcoală sau în momentul învăţării."