1. Vanatoarea de mancare
Avand in vederea ca pisicile si cainii sunt vanatori la baza, incearca sa-i provoci ascunzand portia zilnica de mancare in diverse locuri din casa, astfel incat acestia sa simta satisfactia identificarii hranei. Primele dati s-ar putea sa trebuiasca sa-l ajuti, ghidandu-l catre locul respectiv, pana isi da seama de regulile jocului. Striga-ti prietenul necuvantator si indica-i locul unde este ascunsa mancarea si lauda-l de fiecare data cand nimereste!
2. Ofera-i o ascunzatoare inedita!
O punga de hartie, cu manerele taiate, lasata intr-o camera, pe podea, poate deveni ascunzisul preferat al pisicii tale, mai ales daca presari si putina iarba matei in interior. O teava curata si uscata, ramasa in urma renovarilor, poate deveni un tunel perfect pentru un soricel explorator sau orice alta rozatoare. O crenguta de copac, pe care o alegi cu atentie, de la o planta care nu are proprietati otravitoare, poate fi o jucarie ideala de ros pentru un iepure sau o pasare.
3. Nu-i oferi toate jucariile in acelasi timp
In loc sa le lasi aruncate prin toata casa, ascunde cateva intr-un loc unde nu are acces. In fiecare saptamana, inlocuieste-le pe cele folosite cu unele noi. Vei vedea cum ii sclipesc ochii cand isi va regasi jucaria pe care a disparut ca prin minune in urma cu o saptamana.
4. Plimbari inedite
Nu mai scoate cainele la plimbare la aceeasi ora si eventual pe acelasi traseu in fiecare zi. Variaza perioada si traseul, alternand intre mers si alergat usor. Iti va prinde bine si tie acest antrenament.
5. Surprize de proportii
In loc sa ii arunci cainelui o minge mica, pe care sa o poata inhata, arunca una ceva mai mare, pe care sa invete sa o miste impingand-o cu nasul sau cu labutele.
Citeste si:
Asa scapi rapid de parul de animale de pe haine!
Dana Nalbaru, asaltata de animalele de companie - Are trei caini, o pisica si patru testoase