1. Evita alimentele procesate
Sfatul specialistilor este sa eviti alimentele pe a caror eticheta scrie "fara grasimi" sau "fara zahar". De ce? Ei bine, gandeste-te daca in mod natural, respectivele alimente se gasesc in aceasta stare. Daca alimentele contin, de fapt, grasimi in stare naturala, inseamna ca au fost modificate pentru a se potrivi titlului de pe ambalaj. Aceste modificari insa pot insemna, de fapt, un exces fie de zahar, carbohidrati sau grasime, pentru a compensa.
2. Nu te lasa sedusa de inscriptiile evidente de pe ambalaj
Nu exista reguli stricte care sa impiedice companiile care comercializeaza produsele sa nu se abata de la purul adevar in realizarea ambalajelor. Astfel, realitatea este cosmetizata, astfel incat sa atraga consumatorul. Este esential sa nu cumperi doar in functie de ce scrie pe partea superioara a ambalajului, ci sa consulti si informatiile nutritionale de pe spate, fiindca acolo se ascund adevaratii inamici ai siluetei tale.
3. Renunta la capcana mancatului sanatos
Daca ar fi sa alegi intre inghetata clasica si varianta sanatoasa - iaurt inghetat, preparat acasa - ce ai alege? Evident, vei merge pe varianta sanatoasa, fiinsca iaurtul are mai putine grasimi si un aport caloric redus, nu-i asa? Cu toate acestea, studiile au aratat ca alegand varianta cu un aport redus de calorii, individul este mai predispus la a consuma mai multe calorii per total, fiindca tindem sa mancam mai mult dintr-un produs atunci cand il consideram a fi mai sanatos, inzestrandu-l cu o aura
inofensiva.
4. Fii constienta de influenta mediului inconjurator
Factorii externi, precum forma alimentelor, a farfuriilor, culoarea peretilor, numarul persoanelor din incapere, volumul muzicii sau luminozitatea, iti pot influenta drastic cantitatea de alimente pe care o consumi la fiecare masa. Studiile au aratat ca o persoana consuma mai putin daca mananca mai incet sau folosind farfurii mai mici. In plus, ceea ce nu vezi, nu-ti pune silueta in pericol. Asta inseamna ca ar trebui sa "ascunzi" mancarurile nesanatoase pe raftul cel mai de sus al dulapului, in spatele
alegerilor sanatoase.
5. Daca a functionat la ea, trebuie sa incerc si eu
Gresit! Suntem diferiti si dietele trebuie sa se muleze perfect pe stilul de viata al fiecaruia si sa raspunda nevoilor individuale. Sexul, starea de sanatate, greutatea, medicamentele, locul de munca si rutina zilnica ar trebui luate in considerare inainte de a incepe o dieta.
Cu alte cuvinte, pentru a te feri de kilogramele in plus nu trebuie decat sa eviti alimentele procesate, sa mananci pana cand nu mai ti-e foame, nu pana cand simti ca nu mai poti, sa folosesti farfurii mai mici, sa limitezi mancatul de dragul de a consuma ceva si sa reduci aportul de sare.
Truc de slabit: Te ajuta sa scapi de kilograme si sa iti mentii silueta!
Slabeste fara dieta si sport - Cum sa pacalesti kilogramele!
Degeaba numeri caloriile! Afla ce conteaza, de fapt, intr-o cura de slabire!