Din fericire, cu câteva trucuri poți să te bucuri de bicicleta ta și o sănătate de fier chiar și în lunile mai reci.
1. Curățenia la putere
Fie că ai un hybrid, un mountain bike sau e-bike, trebuie să-ți cureți periodic bicicleta și nu doar din motive estetice ci și pentru a o menține funcțională. Începe prin a spăla cadrul cu un burete înmuiat în apă caldă, apoi dă-ți toată bicicleta cu un spray special pentru curățare, pe care să-l lași să acționeze timp de 1-2 minute, după care freci cadrul cu ajutorul unei perii. Nu folosi însă un burete de bucătrie, pentru că bucățelele de rugină pot zgâria vopseaua. La sfârșit se clătește bicicleta cu apă, se usucă și se aplică pe lanț un lubrifiant.
2. Ai grijă la drum
Drumurile noroioase și cu multe pietre sunt de evitat, dar dacă te aventurezi pe unul, e mai bine să ai puse apărători față spate, pentru roți. Acestea te vor apăra și pe tine de mizerie și disconfort la gambe, chiar și cele care se pliază.
3. Faruri
Luminile pentru bicicletă sunt foarte importante, mai ales când se întunecă mai devreme. Cele mai bune sunt cele care te ajută să vezi la o anumită distanță în față, fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic, dar la fel de bine poți folosi și unele mai slabe, care doar le permit celorlalți să te observe în trafic, depinde cum te simți tu mai confortabil și mai în siguranță. În plus, completează totul cu o geacă reflectorizantă.
4. Garderoba de ciclist
De fapt nu există vreme potrivnică ci doar haine nepotrivite. Există atât de multe branduri care au game de haine speciale pentru ciclism la prețuri accesibile încât ar fi și păcat să nu fii îmbrăcată cum trebuie, să-ți fie frig sau să trasnpiri excesiv. În principiu, este de preferat să ai mai multe straturi decât unul gros și greu, iar un top din poliester pus pe sub o geacă waterproof, care te protejează și de vânt e fix ceea ce vrei și tu să ai. În plus, nu uita de mănuși adecvate și de un colant sau pantalon lung, în funcție de vreme.
5. Fii prevăzătoare
Vremea tomnatică este perfectă pentru a merge pe bicicletă, dar trebuie să fii atentă să nu aluneci pe frunzele căzute sau să nu treci peste ghinde și conuri de brad, care îți pot înțepa cauciucurile. Oricum, pentru cazurile de urgență, ar trebui să ai întotdeauna cu tine o minitrusă care să conțină plasturi speciali în caz că faci pană și o pompă mică. Ține minte că întotdeauna e mai bine să previi decât să stai pe drumuri, așa că păstrează cauciucurile umflate tot timpul și verifică-le mereu de posibile cioburi sau alte probleme.
5 sfaturi pentru o plimbare cu bicicleta pe timp de toamnă
Anul acesta, noul Coronavirus a răvășit lumea și nu pare a fi pe cale să dispară prea curând, iar mijloacele de transport în comun reprezintă un focar de infecție, de aceea, din ce în ce mai multă lume optează pentru bicicletă.