Insasi frumoasa Cleopatra a purtat tatuaje rafinate, acestea fiind frecvente in randul regalitatii, al concubinelor egiptene, dar si in randul dansatorilor si animatorilor. Tatuajele erau facute pentru a desemna curajul, statutul, onoarea, spiritualitatea, dar si pentru a infrumuseta.
Astazi, tatuajul cosmetic este utilizat cu precadere in industria frumusetii, pentru a ascunde defectele sau a accentua frumusetea unui chip. Sigur, poate fi o adevarata bataie de cap sa te machiezi in fiecare zi, insa specialistii Academiei Constantine, unul din principalele centre de educare si formare in domeniul frumusetii, recomanda parcurgerea catorva etape inainte de a decide sa apelati la machiajul permanent:
1. Atentie la aparitia infectiilor! Machiajul permanent poate avea aceleasi riscuri ca si tatuajele regulate. Specialistii Academiei Constantine recomanda sa verificati cernelurile folosite si sterilitatea acelor. De asemenea, cereti recomandari despre persoana ce urmeaza sa efectueze machiajul pentru a va asigura de profesionalismul ei.
2. Natural este cel mai bine – majoritatea persoanelor care apeleaza la tatuajul cosmetic nu doreste o schimbare radicala a fizionomiei. Exista insa si cerinte mai ciudate, precum folosirea unor culori extrem de stridente sau in contrast cu look-ul natural al tenului. Daca te gandesti la asta, ar fi bine sa reconsideri decizia. Un look natural te ajuta atat in cazul in care nu doresti sa porti machiaj, dar si atunci cand vrei sa ai o aparitie stralucitoare. El nu trebuie sa inlocuiasca machiajul clasic, ci doar sa defineasca mai bine anumite trasaturi ale fetei.
3. Tatuajul cosmetic poate duce la aparitia alergiilor – cernelurile si vopselurile folosite in machiajul permanent pot duce la aparitia alergiilor in cazul anumitor persoane. Specialistii Centrului de Formare Profesionala, Academia Constantine, recomanda testerea in prealabil a solutiilor folosite, astfel se poate evita contactul cu alergenul in cauza. In cazul pigmentilor tatuati, care „traiesc” sub piele, pericolul este la fel de ridicat, existand riscul aparitiei inflamatiilor, iritatiilor sau mancarimilor.
4. Cu cat varsta este mai inaintata, cu atat refacerea este mai dificila – in cazul persoanelor mai in varsta, tehnicianul ar trebui sa recomande un consult dupa 4-6 saptamani, dar si dupa finalizarea procesului de vindecare pentru un retus.
5. Si machiajul permanent se estompeaza – intr-adevar, o data cu trecerea timpului si expunerea la factorii de mediu, tatuajul cosmetic se decoloreaza. Specialistii recomanda utilizarea unei creme cu protectie solara inainte de a iesi afara, evitarea produselor exfoliante in acele zone ale fetei cu tatuaj cosmetic, dar si utilizarea vaselinei atunci cand sunteti la mare sau in piscina.
Astfel, inainte de a lua decizia de a purta un machiaj permenent, asigura-te ca ai cei mai buni specialisti, ca acestia folosesc cele mai bune cerneluri si ca ceea ce vrei sa schimbi se potriveste personalitatii tale.
Academia Constantine este una din principalele scoli de formare si dezvoltare profesionala in domeniul frumusetii si organizeaza regulat cursuri de tatuaj cosmetic, coafor, manichiura si pedichiura, nail art sau gene false. Doritorii pot accesa paginia academiei www.constantine.ro