Vulcanicii - Cei care pun lucrurile in miscare
Puternici si categorici, acestia sunt adesea liderii grupului. Repectarea unor deadline-uri si recompensele ii motiveaza si se simt cel mai bine atunci cand ii influenteaza pe ceilalti intr-o anumita directie. Le place sa preia comanda, sa duca lucrurile la nivelul urmator. Ei reprezinta forta care impinge lucrurile de la spate, cei care produc "cutremure" pentru a aranja fiecare detaliu la locul potrivit. Pot fi putin aroganti si lipsiti de rabdare cand vine vorba de lucru in echipa, dar sunt indispensabili in cadrul unei companii de succes.
Experimentalistii indrazneti
Deschisi la nou, sunt persoana potrivita atunci cand este nevoie de o perspectiva proaspata in diferite faze ale dezvoltarii unui proiect si ale procesului de executie propriu-zise. In caz de dificultate, nu dau inapoi, fiind adeptii ideii potrivit careia, daca vrei, poti! Sunt perfectionisti si nu se lasa pana nu gasesc o solutie multumitoare. Dedicati si adesea dependenti de munca lor, depun eforturi supraomenesti pentru a convinge ca o idee inedita este demna de atentia celorlalti. Se mandresc cu realizarile lor si vor sa impartaseasca tuturor bucuria de a face totul cu pasiune. Nu se lasa doborati usor, fiind indispensabili in sectorul creativ al unui proiect.
Geniile vedeta
Sunt cei care in scoala stateau in prima banca si stiau raspunsul inainte ca profesorul sa termine intrebarea. Sunt buni la toate, se pricep sa se puna in valoare pe ei insisi, dar si pe cei din jur, descoperind talentul fiecaruia si valorificandu-l la maxim. Ii gasesti adesea in pozitii de conducere, fiind apti pentru astfel de responsabilitate. Genul acesta de individ infloreste in orice domeniu, fiind o adevarata mina de aur ambulanta in ceea ce priveste afacerile. Flerul nativ si abilitatea de a nu se limita la un anumit nivel ii ajuta sa puna lucrurile in miscare, oriunde s-ar afla.
Papusarii manipulatori
Nu le place sa isi asume riscuri, motiv pentru care tind sa controleze totul, ferindu-se de proiecte prea indraznete. Vor sa fie stapani pe domeniu in care lucreaza si totul trebuie sa fie la locul potrivit. In calitate de colegi, nu sunt tocmai inclinati catre lucrul in echipa si socialzare intensa. Le place sa se concentreze pe chestiuni concrete, sa stabileasca teluri obiective, iar acesta este un lucru benefic pentru evolutia unui proiect. Se inteleg de minune cu termenul de biroctatie si se simt in largul lor in domeniul vanzarilor sau finantelor, aflandu-se pe treapta pragmatica a ierarhiei unei companii. Sunt adesea manageri sau sefi de departamente, care primesc ordine de mai sus si au grija ca subalternii sa le respecte intocmai.
Pragmaticii - Stalpii de rezistenta
Sunt cei fara de care porcii ar zbura liberi, debordand de creativitate. Sunt cei care iti spun ca un proiect este prea indraznet, aducandu-te cu picioarele pe pamant, aducand argumente pertinente. Sunt cei care formeaza structura de rezistenta a companiei si nu lasa lucrurile sa se aseze la intamplare. Se bazeaza pe conventional si sunt adeptii unor teorii deja dovedite, aducand un strop de realism ideilor din sectorul de creatie. Intre alb si negru, ei vor alege intotdeauna calea de mijloc, care impaca pe toata lumea si mentine proiectul pe drumul cel bun. Sunt cei care atrag atentia ca exista anumite constrangeri de ordin material in punerea in aplicare a unor idei revolutionare. Desi la prima vedere ar parea ca stau in calea progresului si succesului, ei sunt cei care ajuta la obtinerea unui profit maxim din resurse administrate chibzuit.