Fierbe fasolea, lintea şi năutul mai repede
Ai uitat să laşi fasolea la umflat pentru 3 - 4 ore într-un vas cu apă şi ai poftă să prepari fasole cu ciolan sau fasole bătută? Fierbe fasolea în apă nesărată, iar din 8 în 8 minute adaugă câte o lingură de apă rece în cratiţă. Poţi aplica această metodă şi în cazul năutului sau lintei şi vei vedea că într-adevăr dă roade.
Scapă de petele de cerneală sau de vopsea de pe haine
Acetona te va ajuta să rezolvi această problemă. Ai nevoie de o dischetă demachiantă îmbibată în acetonă, după care freacă cu aceasta suprafeţele pătate.
Ce să faci cu un ou crăpat
Dacă ai cumpărat un cofraj cu ouă, iar unele din ele s-au spart, nu trebuie să le arunci la gunoi. Pur şi simplu fierbe-le fără coajă şi adaugă-le la salate sau în sendviş.
Usucă încălţămintea simplu şi rapid
Tot ce trebuie să faci este să foloseşti sare. Încălzeşte 2 pumni de sare de bucătărie într-o tigaie, după care toarn-o într-o şosetă pe care trebuie să o introduci în pantoful ud. Aceasta va absorbi toată umezeala, iar pantofii se vor usca în cel mai scurt timp.
Fierbe laptele mai repede
Tot ce trebuie să faci, dacă vrei să fierbi laptele mai repede, este să adaugi o lingură de zahăr la fiert.