Aleg parfumuri cu esențe puternice – nu toate parfumurile persist la fel de mult, asta pentru că unele esențe sunt mai puternice, în timp ce altele sunt mai slabe. Spre exemplu, aromele citrice nu persistă niciodată mult, în timp ce esența de lemn de sandal este extrem de persistentă.
Suprapun mirosurile – dacă folosești gel de duș, loțiune de corp și parfum din aceeași gamă, mai mult ca sigur mirosul va persista până la următoarea baie.
Știu care sunt punctele cheie – uită de aplicarea parfumului pe încheieturi și concentrează-ți atența către locurile intens vascularizate, care sunt întotdeauna mai calde. Spre exemplu, în zona pieptului, după urechi sau după genunchi este ideal să aplici parfum.
Știu când să aplice parfumul – aplicat imediat după duș, parfumul persist mai bine decât dacă îl aplici înainte de a ieși pe ușă. Umiditatea crescută a pielii după ce ieși din duș favorizează fixarea parfumului.
Știu unde să depoziteze parfumurile – lumina puternică, umiditatea și căldura distrug moleculele din parfum așa că e indicat să ții sticlele de parfum într-un loc ferit de lumină și umiditate.