Toti oamenii incearca, la un moment dat, sa ii inteleaga pe cei care il inconjoara - este un mecanism de supravietuire. Insa vestea buna este ca putem manipula modul in care noi aparem in fata celorlalti, in scopul de a manipula lucrurile pe care acestia le cred despre noi.
O categorie care beneficiaza de multe lucruri bune - si extrem de subestimata - este cea a oamenilor care sunt considerati timizi. Fiind o persoana timida - sau, mai degraba, sa fii perceputa ca o persoana timida, indiferent de adevarata natura a ta - are multe beneficii.
1. Timiditatea adauga un aer de mister. Toata lumea iubeste un mister bun. Indivizii misteriosi sunt interesanti, ne fac adesea sa ne intrebam ce se afla in spatele tacerii lor. Iar fiind perceput ca un om misterios, acest lucru are cateva avantaje.
2. Timiditatea iti permite sa te ocupi mai putin de partea de vorbit si mai mult de partea de observat. Este usor sa fim prinsi in tot ceea ce se intampla in jurul nostru atunci cand incercam sa luam parte activ la acel eveniment, intamplare. Cu toate acestea, daca incetinim un pic ritmul daca ne retragem pe marginea terenului, vom incepe sa vedem lucruri care inainte erau ascunse chiar la vedere. Acesta este un mare avantaj, chiar daca doar stai in picioare si observi o conversatie.
3. Oamenii te percep, in mod automat, ca fiind un bun ascultator - si, de obicei, esti. Deoarece esti o persoana introvertita, cel mai probabil te indepartezi de conversatii si te simti timida intr-un dialog. Cu toate acestea, atunci cand te implici intr-o discutie, o vei vedea cel mai probabil ca pe un fel de stimulare - in special atunci participarea la o conversatie nu este o "norma" pentru tine. Fiind un bun ascultator reprezinta cheia pentru a contrui relatii puternice, ii face pe oameni sa se simta apreciati. Cand un membru din cadrul conversatiei este timid, adesea acet lucru duce la o interactiune mult mai semnificativa.
4. Iti petreci mai mult timp incercand sa te cunosti pe tine. In esenta, toti suntem destul de vorbareti, chiar si atunci cand nu vorbim cu voce tare. Aceia dintre noi care vorbesc mai putin cu alte persoane au tendinta de a vorbi mai mult cu ei insisi, construind o prietenie sanatoasa cu persoana care sunt chiar ei. Este usor sa ne pierdem esenta noastra, ca persoana, atunci cand ne inconjuram in mod constant de personalitatile altor oameni. Fiind o persoana timida, asta te face mai dornica de a-ti dedica un timp personal atunci cand ai nevoie.
5. Timiditatea este adesea vazuta ca fiind strans legata de a fi bun la suflet. Poate nu este deloc adevarat, dar cei mai multi oameni percep indivizii timizi ca fiind mai draguti, mai buni la inima. Timizii sunt perceputi ca fiind mai putin egocentrici si mult mai loiali. Daca te imprietenesti cu cineva care in mod evident nu are atat de multi "prieteni", asteapta-te ca el sau ea sa fie mult mai onest/a cu tine si sa te aprecieze si mai mult pe tine. Insa depinde de indiviz, nu este o regula generala.
6. Unii oameni sunt intr-adevar interesati de persoanele timide, au o afinitate pentru acestea. Unii prefera partenerii joviali, colorati si galagiosi, in vreme ce altii prefera cealalta zona a spectrului personalitatii. Poate ti se pare ca indivizii timizi au mai putine sanse de a avea noroc in relatii, dar asta nu este cazul. Dupa ce interactiunea este initiata, fiind perceputa ca o persoana timida poate fi exact ceea ce cauta cealalta persoana cand vine vorba de o iubita/un iubit. Toata lumea adora un mister bun. Sursa.
Citeste si: De ce se tem barbatii la prima intalnire - Asa vei fi pe gustul lui!
Are doar 25 de ani, dar se simte intimidata de o femeie de 44 - Crezi ca are de ce?
Bretonul iti influenteaza personalitatea
Asa scapi de anxietatea sociala!
De ce se ascund femeile de aparatul de fotografiat
N-a fost niciodata la o intalnire - Afla carei actrite ii e frica de serile in doi!