Dar cercetarile arata acum ca este la fel de important sa alegi alimente care au, in mod natural, un continut sarac de sodiu si care sa aiba un continut ridicat in privinta unor minerale puternice, cum ar fi: calciu, magneziu si potasiu.
Adauga aceste legume echilibrate in dieta ta zilnica pentru a reduce la jumatate riscul de accident vascular cerebral si riscul de a suferi un atac de cord.
1. Fasolea alba. O cana de fasole alba ofera organismului tau 13% din calciul, 30% din magneziul si 24% din potasiul de care ai nevoie in fiecare zi.
2. Piersici si nectarine. O piersica medie sau o nectarina medie iti ofera 1% din calciul, 3% din magneziul si 8% din potasiul de care ai nevoie in fiecare zi.
3. Varza Kale. O cana de varza Kale, cruda sau fiarta, ii ofera organismului tau 9% din calciul, 6% din magneziul si 9% din potasiul de care ai nevoie in fiecare zi.
4. Ardeiul gras rosu. O cana de ardei gras rosu crud iti ofera 1% din calciul, 4% din magneziul si 9% din potasiul de care ai nevoie in fiecare zi.
5. Broccoli. O cana de broccoli fiert iti ofera 6% din calciul, 8% din magneziul si 14% din potasiul de care ai nevoie in fiecare zi.
6. Cartofii dulci. Un cartod dulce mediu fara coaja iti furnizeaza 4% din calciul, 7% din magneziul si 10% din potasiul de care ai nevoie in fiecare zi. Sursa.
Citeste si: Ce omleta recomanda nutritionistii la micul dejun