1. Spală-te pe mâini
Viruşii intră în organism prin nas, gură sau ochi şi este condus de către mâini. Aşadar, spălatul mâinilor este esenţial atunci când vorbim despre prevenirea răcelii. Germenii împrăştiaţi prin tuse sau strănut pot rezista pe suprafeţe până la 3 ore. Pentru a te spăla eficient trebuie să faci asta preţ de cel puţin 30 de secunde.
2. Aeriseşte
Birourile şi spaţiile închise favorizează dezvoltarea germenilor aşa că ai face bine să aeriseşti cât mai des cu putinţă.
3. Recunoaşte simptomele
Nas înfundat, dureri în gât, oboseală şi febră - acestea sunt cele mai comune simptome ale răcelii. Pentru a scăpa cât mai repede de o răceală, e important să o tratezi cât mai repede posibil.
4. Hidratează-te
Hidratarea este cheia succesului atunci când este vorba despre o răceală şi, chiar dacă te doare în gât, trebuie să consumi multe lichide. Apa, ceaiurile şi limonadele vor accelera procesul de vindecare.
5. Stai în pat
Odihna şi paracetamolul sunt aliaţii tăi de preţ împotriva răcelii. Degeaba iei pastile dacă ieşi din casă, mergi la birou, stai în gfrig şi intri în contact cu alţi oameni bolnavi. Mai degrabă, ia-ţi câteva zile libere şi pune-te pe picioare.
6. Fă-ţi vaccin antigripal
Dacă ai boli cronice precum astm sau diabet, indicat ar fi să îţi faci un vaccin antigripal, care să ţine bolile de sezon departe de tine.