Un străbunic este o sursă continuă de informații și sfaturi pentru tânăra generație
Prima oară când te gândești la o persoană de o anumită vârstă îți vin în vârstă nenumăratele experiențe prin care a trecut. Chiar dacă pare demodat, străbunicii au fost martorii la atât de multe lucruri și au întâlnit atât de mulți oameni, încât merită să le asculți poveștile.
Prin intermediul lor, istoria prinde viață
Despre lucrurile pe care le-au trăit ei, cei mai mulți copii află doar din cărți de istorie sau din filme. Pentru mulți, războaiele nu sunt doar evenimente importante ci momente din viață. În plus, întotdeauna este mai interesant să auzi astfel de povești de la o sursă directă.
Le oferă copiilor un simț al apartenenței
Stăbunicii pot fi confidenții copiilor și îi pot uni pe aceștia cu restul familiei, având o memorie foarte mare. Astfel, cei mici vor simți că aparțin unui grup și vor avea simțul identității mai dezvoltat știind de unde provin și încotro se îndreaptă.
Îi învață pe copii să respecte persoanele în vârstă
Stăbunicii își exprimă mult mai liber dragostea și copiii îi imită și cum vârsticii le par celor mici foarte bătrâni, acestora li se aprinde nevoia de a-i ajuta și a-i respecta, astfel crescând mai respectuoși față de persoanele de o anumită vârstă.
Copiii se simt mai conectați cu familia
Dacă stăbunicii sunt apropiați de stănepoți, cei din urmă se vor simți mai uniți și cu restul familiei, deoarece învață astfel ce anume este cel mai important în viață, adică familia.
Îi fac pe copii mai conștienți de tradiții
Să prepari ceva conform unei rețete nu este același lucru ca atunci când înveți să faci o mâncare direct de la sursă. În plus, în timpul procesului de preparare, o străbunică poate spune multe povești, legate de rădăcinile familiei și de tradițiile din trecut, informații care altfel ar fi fost uitate și care pot fi astfel trecute mai departe, următoarei generații.
6 motive pentru care apropierea copiilor de străbunici este atât de importantă
Până în anul 2030, peste 70% dintre copiii de 8 ani vor avea cel puțin un stră-bunic în viață, ceea ce înseamnă o sursă directă de înțelepciune și o dădacă în plus.