Bucataria ta este o zona de preparat si de gatit alimentele - nu un spatiu de depozitare. Pentru a scapa de "senzatia" de inghesuiala si ingramadeala care domina bucataria, ideea este sa elimini acele lucruri pe care nu le folosesti, iar apoi sa pui obiectele similare impreuna si in cele mai bune locuri, astfel incat sa profiti de fiecare centimetru patrat util.
1. Aparatele electrocasnice: acele accesorii de bucatarie care sunt defecte, incomplete sau care nu sunt folosite pur si simplu doar iti ocupa spatiu - util, de altfel. Daca oala ta minune nu mai face de mult minuni si i-ai pierdut capacul pe care tot zici ca il vei inlocui intro zi ori pastrezi masina de facut paine doar pentru ca a fost un cadou de la cineva, este momentul sa scapi de ele!
2. Recipientele de pastrare a alimentelor: toate elementele din plastic ce au ca scop stocarea si depozitarea alimentelor trebuie sa aiba capacele corespunzatoare. Daca nu ai un capac de la o caserola sau ai pierdut un recipient dar inca mai pastrezi capacul, atunci este cazul sa le pui la reciclat, la gunoi.
3. Oalele si tigaile: daca nu exista suficient spatiu in bucataria ta, foloseste un raft pentru depozitarea oalelor si tigailor. Daca insa ai spatiu suficient, atarna-le de-a lungul pereteului din bucatarie, pentru a avea acces mai usor la ele.
4. Cutitele: daca si in aceasta privinta stai prost la capitolul spatiu, ia in considerare un suport pentru cutite care sa aiba loc intr-un sertar pentru tacamuri.
5. Pungile de plastic: toata lumea are o punga de plastic plina cu alte pungi de plastic - uneori, un sertar intreg este ocupat doar cu aceste accesorii. Foloseste-le pe cele pe care le ai in bucatarie pe post de sac pentru cosul de gunoi sau ia-le cu tine la supermarket atunci cand faci cumparaturi. Iar daca ai sacose de panza, pe acestea le poti pastra in masina, astfel incat sa nu acumulezi si aici zeci de pungi de plastic.
6. Cartile de bucate: nu e rau sa ai carti de bucate in bucatarie, care sa te inspire sau sa iti ofere idei atunci cand gatesti ceva nou. Dar incearca sa iti pui urmatoarea intrebare: cat de des foloesti cartea de bucate? Daca le-ai avut de ani de zile intr-un sertar sau intr-un dulap, dar niciodata nu le-ai folosit, nu le-ai patat de gresime in timp ce gateai sau nu le-ai frunzarit deloc, atunci doneaza-le cuiva interesat sau arunca-le. Sursa: oprah.com.
Citeste si: Tine frigul la distanta - cum iti izolezi cat mai bine casa
Adela Popescu, eroare la cumpararea saltelei: "Nu ne-am certat, chiar am gasit motive sa..."
Regulile casei - urmeaza-le si scapi de dezordine