Cunoscuta nutritionista Mihaela Bilic a prezentat astazi pe pagina oficiala cateva informatii esentiale despre grasimi si prajirea lor. Ea ne atrage atentia asupra produselor de tip pizza, paste, tocaturi, tocanite, produse de patiserie, deoarece cantitatea de grasime pe care o contin aceste alimente este greu de evaluat din ochi.
Iata cateva reguli pentru o prajire corecta, asa cum reies din sfaturile nutritionistei Mihaela Bilic:
1. evita supraincalzirea si fumegarea uleiului;
2. foloseste o cantitate mare de ulei, care sa acopere complet produsul pe care vrei sa il prajesti;
3. introdu alimentele in uleiul fierbinte, se va forma rapid o crusta impermeabila care impiedica imbibarea cu grasime a respectivului produs;
4. schimba cat mai des uleiul din vasul de prajit;
5. foloseste friteuse cu abur care utilizeaza putin ulei si care realizeaza o prajire dietetica;
6. evita prajitul in unt, la peste 120 grade incepe sa fumege.
"Ideal ar fi sa consumam grasimile crude, adica nepreparate termic. Puneti unt sau ulei peste mancare dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Cat despre prajeala, chiar daca este facuta corect, apelati la ea doar din cand in cand", subliniaza Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
Citeste si: 5 motive pentru a renunta la carnea rosie
Ce se intampla cu proteinele cand le gatesti
Cat de periculos este zaharul pentru sanatate - La ce riscuri te expui
Uleiul ingrasa mai tare decat untul - Ce trebuie sa stii despre grasimi
O femeie din patru va muri de aceasta boala - Ce inamic te pandeste