Mihaela Bilic, cunoscuta in lumea mondena si drept "nutritionista vedetelor", subliniaza ca exista multi factori care faciliteaza aparitia cariilor - printre acestia: ritmul meselor, consistenta produsului, asocierile dintre mancaruri.
Nutritionista Mihaela Bilic face cateva observatii practice de care poti sa tii cont atunci cand mananci, mai ales daca vrei sa ai dintii sanatosi si frumosi:
* "Produsele fainoase tip paine, pufuleti, chipsuri, biscuiti se transforma intr-o pasta lipicioasa care ramane pe dinti, spre deosebire de legume si fructe proaspete care sunt crocante si au o aderenta scazuta", explica Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
* "Fructele bogate in apa (pepene, mar) au risc redus de carii fata de fructele uscate, foarte dulci sau aderente (stafide, smochine, banane)", mai spune specialista.
* "Zaharul din ciocolata si creme de prajituri e mai periculos decat cel din dropsuri sau sucuri de fructe pentru ca ramane pe dinti mai mult timp", atrage atentia nutritionistul.
* "Painea mancata cu branza sau cerealele/biscuitii mancati cu lapte sunt combinatii mai sigure pentru dinti deoarece produsele lactate neutralizeaza PH-ul acid din gura", sugereaza Mihaela Bilic.
* "Obiceiul de a manca putin si des expune dintii la contactul cu mancarea mai mult decat varianta cu 2-3 mese principale in zi, fara gustari".
* "Obiceiul de a bea un pahar cu lapte la sfarsitul mesei, mai ales in cazul copiilor, "spala" resturile de mancare de pe dinti si remineralizeaza smaltul", incheie specialista.
Citeste si: Care este marele avantaj al ciorbei si cum te ajuta sa iti mentii silueta
Cum reduci excesul de colesterol - 6 sfaturi de la nutritionisti
Mihaela Bilic iti spune ce tipuri de grasimi trebuie sa consumi