Iata, asadar, 6 sfaturi pentru mamicile incepatoare, dornice sa afle cat mai multe despre felul in care trebuie sa-i faca baie micutului lor.
1. Inainte de a-l vari in cadita lui de baie, incearca temperatura apei cu cotul si asigura-te ca este calduta. Din pricina pielii lui finute, bebe prefera baia mai putin calda decat iti place tie.
2. Nu umple covata complet cu apa. Pentru un nou-nascut pune doar putina apa pe fundul caditei. Pentru un copil de sase luni, capabil sa stea in sezut, poti umple cada pana la doua treimi, dar niciodata nu e bine ca apa sa-i urce mai sus de soldurile lui.
3. Pentru copiii mai mari de un an de zile, cei care deja stiu sa mearga, poti umple cada complet. Faptul ca bebe este de acum baiat mare iti poate oferi un sentiment suplimentar de siguranta. Sfatul nostru e insa sa nu te relaxezi prea tare, pentru ca niciodata nu stii ce nazbatii mai poate face cand nu esti cu ochii pe el.
4. Convinge-ti micutul sa sada in cada, nu sa stea in picioare. Numai in acest fel probabilitatea sa alunece si sa se raneasca va fi cu mult mai mica.
5. Mare atentie la sampoanele ori la sapunurile pe care le folosesti. Multe pot usca pielea bebelusului sau pot provoca iritatii, inclusiv ale uretrei. Iritatii ce pot aduce dupa ele infectii urinare. Astfel, pentru a evita ca bebelusul tau sa stea prea mult in apa plina de sapun si de sampon, lasa-l sa se joace la inceput baitei si spala-l la sfarsitul acesteia.
6. Nu-l lasa nesupravegheat in preajma robinetului sau a dusului, pot aparea incidente neplacute. De asemenea, nu uita la indemana lui aparate electrice de genul foenului aflat in priza. Stim cu totii ce grozavii s-ar putea intampla.