Iar continuarea ar suna cam asa : 'Numai tu nu ai! Ce te impiedica sa-ti cumperi una?" Doar ca din precautie, femeia nu mai duce rationamentul pana la capat ci isi lasa partenerul sa inteleaga cat de umilita se simte ea in mijloacele de transport in comun, la gramada cu tatele cu papornite si cu indivizii brutali care calca pe toata lumea in picioare deoarece ei "coboara la prima". In cele mai multe dintre cazuri ea iese invingatoare. Pasul urmator: merg impreuna la o reprezentanta auto pentru a cumpara o masina. Evident, in cele mai multe dintre cazuri ea alege culoarea, dotarile, tapiseria s.am.d. iar el isi da acordul intinzand cu maini asudate cardul. In concluzie, este riscant sa-i bati un astfel de apropo, insa in multe cazuri rezultatele pot fi de-a dreptul surprinzatoare!
"Mama ta nu mai trece pe la noi?"
"Dar ce, draga, iti e dor de ea?", ar trebui sa intrebe el in replica, daca ar fi pe faza. Doar ca, in majoritatea cazurilor, barbatul se simte lezat in orgoliul sau de fiu iubitor si sfarseste prin a-si apara obsesiv mama ("O chemi numai cand ai nevoie de ea!" , "Ai ceva muraturi de pus?", "Cand iti propun sa mergem sa o vizitam zici ca te doare capul si acum te deranjeaza ca vine atat de rar pe la noi?!" ) cand de fapt partenera sa daduse din intamplare peste o factura telefonica de-a lui in care peste jumatate din convorbiri erau cu mama.
"Ce mai fac prietenii tai? Cand te mai vezi cu ei?"
Este o replica-dinamita care ii va arunca nervii in aer chiar daca nu are niciun substrat ironic. Explicatia e simpla: macar o data pe luna simte nevoia sa iasa si el cu baietii, pentru o terapie in grup la o bere (doua, trei, patru), dupa care vine acasa si se arunca direct in pat. Evident, scena se intampla o data pe luna, iar tu nu consideri neaparat necesar sa-i faci morala pentru o abatere mica, insa complexul de vinovatie se trezeste in el odata cu primele raze de soare ale diminetii urmatoare si incepe sa-l chinuie pana la o eventuala confruntare. Doar ca tu nu-i spui nimic iar el continua sa fiarba in suc propriu si sa-si faureasca in gand o mie de replici la tot atatea intrebari posibile de-ale tale, incat o replica nevinovata si fara conotatii precum cea de sus este luata drept un afront si taxata ca atare.
"Ce mai face secretara?"
Este replica standard atunci cand vrei sa afli daca el are vreo afinitate pentru una din colegele de serviciu. In functie de reactiile lui, poti trage urmatoarele concluzii: a) daca spune ca nu stie de nicio secretara, inseamna ca in realitate chiar exista una; b) daca iti da un raspuns de genul "Hm..Ce? Face bine. De ce?", incercand sa para distrat si neutru inseamna ca are totsi curajul sa vorbeasca despre asta, de unde rezulta ca relatia este intr-o faza incipienta sau post-mortem. c) Daca rade si incepe sa-ti dea detalii despre cum a flirtat cu ea, inseamna ca are o placere sadica de a te tine pe jar, chiar daca nu este nimic adevarat. (Sau stie sa joace teatru impecabil!)"Fluturasul tau de salariu si-a luat zborul?"
Replica este folosita de regula dupa o ampla verificare a buzunarelor si a portofelului, intr-una din zilele de inceput sau de mijloc ale lunii. Pentru femeile materialiste, disparitia subita si repetata a fluturasului este un semn clar ca si ele ar cam trebui sa schimbe floarea cat de curand.
"Am vazut o rochie superba!Ghici cat costa!"
Un barbat care citeste printre randuri ar trebui sa inteleaga de aici ca rochia aia nu va ramane in vitrina pentru eternitate si ca ar cam fi cazul sa se grabeasca sa o cumpere pentru a o face cadou partenerei lui. Daca pana nu de mult apropo-ul mergea intotdeauna la tinta, de cand cu criza raportul dintre cerere si oferta s-a inclinat putin pe ax!
"Cat de mult ma iubeai la inceput!"
Care s-ar putea traduce "Nu ma mai iubesti!Este o lupta pierduta!" In 90% dintre cazuri replica il va scoate din sarite pentru ca insinueaza o impotenta fizica sau sufleteasca (iar barbatii refuza pri natura lor sa admita ca au o problema) sau, si mai grav, posibila aparitie a unui al treilea element in ecuatie: prietenul din copliarie capabil sa asculte si sa inteleaga (si uneori chiar sa se implice activ in detensionarea situatiei!)