Piersici
Cand achizitionezi piersici, uita-te dupa pete negre cauzate de soare, zaharul se aduna in acea zona si va inmuia fructul. Uita-te dupa o dunga peste codita, asa iti vezi da seama ca este gustoasa si buna.
Avocado
Uita-te la semnul de la codita si asigura-te ca este maro si uscat, iar daca il rupi, sa ramana pun punct verde. Astfel vei alege un avocado perfect.
Mango
Culoarea nu este de fiecare data semn al maturitatii. Fructul de mango copt are o aroma deosebita, pronuntata si placuta.
Pepene rosu
Alege unul de marime medie, nu te speria de pata galbena de pe el, pentru ca este lasata de la pamantul umed pe care a crescut pepenele. Exista doua metode prin care iti poti da seama daca pepenele este copt: il tii la cativa cm de ureche si bati usor cu palma in el, iar daca suna a gol este copt sau, il prinzi intre podul palmelor si il strangi puternic, daca paraie este copt, daca nu, mai incearca.
Mere
In functie de culoare, coaja trebuie sa fie luminoasa, fara vanatai sau riduri. Merele verzi sunt bune pentru tarte si placinte, iar idaredul este zemos si dulce si poate fi consumat ca atare. Bineinteles, merele sunt de mai multe feluri si le poti consuma in mai multe combinatii sau simple.
Pepene galben
Evita-le pe cele care sunt prea verzi. Verifica zona de la codita sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Coaja nu ar trebui sa aiba zgarieturi sau pete.
Portocale
Portocalele mai grele sunt mai zemoase. Petele negre sau albe pot indica faptul ca nu au fost transportate in conditii prielnice pana sa ajunga la tine. Strange de coaja ca sa iti dai seama ca nu este separata de interiorul sau. Miroase-o ca sa fii sigur ca are o aroma intepatoare.
Citeste si:
Nutritionista Mihaela Bilic avertizeaza: "Fructele mancate seara ingrasa"
Dieta "alimente cu beneficii": Ce ai voie sa mananci din belsug
Dieta cu paste si ciocolata: Cum arata cel mai atractiv meniu