Citește în continuare despre cele mai frecvent întâlnite 7 greșeli pe care le fac femeile când vine vorba despre îngrijire.
1. Acoperirea gurii cu mâinile când strănută sau tușesc
Când acoperi gura cu mâinile, ajuți microbii să se răspândească pe fața ta. Rezultatul se vede, în special, prin erupții cutanate. Acest obicei este periculos mai ales în cazul afecțiunilor contagioase, dacă după un strănut sau tuse te freci cu mâinile la ochi, caz în care poți produce inflamații oculare. Ar trebui să-ți acoperi gura cu un șervețel, de preferat de unică folosință sau cel mult cu cotul.
2. Tăiatul unghiilor cu unghiera
Unghia este formată din mai multe plăci pe fiecare parte și folosirea ungherei deformează structura lor. Dacă ai nevoie de scurtarea unghiilor, taie-le mai lungi și dă o anumită formă cu ajutorul pilei, folosită într-o singură direcție și formând un unghi drept cu unghia.
3. Conturul ochilor
Vârful creionului dermatograf, dar mai ales pensula pentru machiaj, adăpostesc numeroase bacterii, care provoacă infecții dacă intră în mucoasa oculară. În plus, dacă se amestecă cu lacrimile, creionul favorizează iritații ale ochilor și pielii.
Dacă vrei să accentuezi partea de jos a ochilor, folosește fard de ploape la baza genelor, dar doar pe exteriorul ochiului, nu pe linia fină din interior.
4. Scobitul în nas
Pe degete se depun mulți microbi, care pot provoca o infecție odată ajunși în interiorul nasului. Acest obicei este și mai periculos dacă ai nasul înfundat, pentru că infecția se răspândește de la nări către sinusuri și astfel faci sinuzită. Mai bine spală-ți interiorul nasului cu soluții saline ușoare sau folosește un aspirator nazal.
5. Spălatul zilnic cu săpun sau gel de duș
Pe suprafața pielii există și bacterii benefice, care protejează de infecții și mențin hidratarea naturală. Folosirea zilnică a chimicalelor face ca această barieră să dispară și organismul să fie astfel mai vulnerabil în fața afecțiunilor, deoarece pielea se usucă și riscul de eczeme este mai mare.
Folosirea zilnică a săpunului sau gelului de duș este necesară doar pe mâini, la axilă și zona inghinală, iar celelalte zone pot fi doar clătite cu apă calduță.
6. Pasta de dinți
Folosirea a prea multă pastă de dinți face ca subtanța să alunece pe suprafața dinților, fără a-i curăța, ceea ce scade extrem de mult însuși efectul periajului. Cantitatea recomandată de pastă de dinți pentru un adult este cea a unei mici bile, iar pentru copii de numai un bob de orez.
7. Balsamul de păr
Balsamul de păr are o textură densă, datorită ingredientelor sale, menite să facă părul mai alunecos și strălucitor. Dacă pui prea mult balsam, părul tău se va îngrășa mai repede și dacă produsul ajunge în contact direct cu scalpul ți se vor înfunda porii, ceea ce duce la o creștere mai înceată și păr mai gras. Cantitatea ideală de balsam este cea a unei monezi și ar trebui aplicat doar pe vârfurile uscate și despicate.
7 greșeli de igienă pe care le faci în fiecare zi
Regulile de igienă sunt foarte simple, dar pe unele tindem să le ignorăm cu desăvârșire zi de zi, iar dacă și tu faci asta, îți pui în pericol nu numai frumusețea ci și sănătatea.