1. Întinderea ochiului pentru a face o linie perfectă
Să întinzi coada ochiului pentru ca linia să-ţi iasă perfect atunci când te dai cu eyeliner poate leza pielea sensibilă din jurul ochilor, dacă nu este suficient de elastică. Expertul Toby Fleischman declară "Dacă ochiul nu este relaxat, în timpul machiajului linia poate ieşi inegală, de grosimi diferite şi chiar întreruptă."
2. Să tragi o linie pe intreaga sprânceană
Multe fete încearcă să tragă cu creionul o linie pe întreaga sprânceană, pentru a umple golurile, însă asta poate duce către un aspect nenatural, care nu se potriveşte cu ce culoare are părul. Make-up artistul Kristee Liu este de părere că "în privinţa sprâncenelor, mai puţin e întotdeauna mai bine" şi recomandă ca prima aplicare să aibă loc cu un fard de o nuanţă mai deschisă decât cea naturală, iar aplicarea să se facă în linii scurte, succesive.
3. Aplicarea a prea mult blush, prea jos
Obrajii roşii au fost mereu un semn al sănătăţii femeilor, iar un fard în nuanţe naturale trebuie să completeze un machiaj reuşit, nu să atragă toată atenţia asupra feţei. Când blush-ul este prea jos aplicat, aspectul general va fi unul de faţă trasă în jos, de tristeţe şi îmbătrânire. Amy Strozzi, expert în make-up, recomandă "folosirea unei pudre pentru contur şi aplicarea de culoare doar pe pomeţi." În acest fel, faţa va părea ca supusă unui lifting şi veţi evita aspectul de clown.
4. Folosirea exagerată a produselor pentru contur
Deşi este tentant să arăţi precum vedetele internaţionale, cu faţa sculptată, trebuie să ţineţi cont de faptul că ele sunt machiate de cele mai multe ori de către make-up artişti profesionişti. Specialiştii recomandă maxim trei produse pentru conturarea suplă şi bine definită a feţei. În privinţa fardului mat autobronzant, acesta se aplică în partea superioară a frunţii, continuând cu nişte linii fine spre tâmple şi bărbie, ca mai apoi să întindeţi fardul cu un burete special sau cu buricele degetelor.
5. Aplicarea rujului direct pe buze
Deşi este tentant să îţi reîmprospătezi machiajul după masa de prânz prin aplicarea unui ruj, specialista în frumuseţe Stella Kae spune că "aceasta este o mare greşeală, dacă vă doriţi să persiste culoarea". În timp ce alţii recomandă aplicarea a puţin fond de ten sau cremă de bază pe buze înaintea rujului, Kae susţine că acest obicei poate forma cruste inestetice şi poate face ca buzele să nu mai lucească. În schimb, ar fi indicat ca buzele să fie întâi hidratate cu un ulei special, pe bază de mentă.
6. Folosirea unui burete sau a degetelor pentru aplicarea fondului de ten
Aceste metode de aplicare a fondului de ten duc, de cele mai multe ori, la dungi inestetice, datorate întinderii neuniforme a fondului de ten. În plus, bureţii preiau foarte mult din produs, ceea ce înseamnă că tubul de fond de ten va dura mai puţin. Soluţia ideală ar fi cumpărarea unei pensule bune, destinate special acestui procedeu.
7. Testarea fondului de ten în locul greşit
Întrucât fondul de ten se foloseşte pe faţă, gât şi decolteu, tot acolo ar trebui testat, nu pe mână, unde nuanţa pielii diferă. În urma acestui mod eronat, devenit deja clasic la cumpărarea din magazine, vă puteţi alege cu un fond de ten prea închis sau prea deschis, care nu se potriveşte cu pigmentul feţei voastre. Ţineţi minte că este mai uşor să aplici mai multă pudră bronzanta decât să încerci să deschizi un fond de ten prea întunecat.
7 greşeli frecvente în machiajul zilnic
Dacă vă doriţi un machiaj perfect nu trebui să exageraţi. O regulă de bun simţ spune că păpuşile trebuie sa rămână în mâinile celor mici, iar look-ul acela imaculat sa fie mai degrabă unul natural.