După ce vei bifa toate aceste activități vei putea sta liniștită.
1. Fă recenzia decorațiunilor
Vezi ce îți mai lipsește și ce anume vrei să înlocuiești, iar dacă le poți comanda online de pe acum fă-o, ca să nu te trezești că-ți lipsește fix ceea ce voiai cel mai mult. Pe măsură ce îți cumperi lucruri noi, taie-le de pe listă, pentru că oricât de mare fană ai fi, cu siguranță nu vrei să ai dubluri sau să dai banii pe ceva ce nu-ți trebuie.
2. Gândește-te la felicitări
Felicitările nu se prea mai poartă, dar reprezintă încă o atenție specială și dacă ți-ai făcut stocul de la reducerile din ianuarie, atunci este momentul să te uiți la ele și să vezi în ce stare mai sunt sau dacă ai pentru toată lumea. Dacă ai ratat pe cineva, poți să-l pui acum pe lista de cumpărături.
3. Timbre
Pe cât de mici sunt, timbrele s-au scumpit mai mult decât ai crede, așa că dacă plănuiești să trimiți felicitări, cărți poștale sau scrisori tipărite, atunci trebuie să procuri și câteva timbre, pe care odată cumpărate să le pui undeva bine, ca să nu le pierzi.
4. Începe să întrebi ce-și dorește lumea
Dacă ești genul care face cadouri tuturor, atunci întreabă-i pe cei dragi ce anume și-ar dori, ca să nu cheltui banii aiurea și să le faci o bucurie mai mare de Crăciun. Dacă cineva nu se pot gândi la nimic pe moment, cere-i să revină la tine cu un răspuns cât de curând posibil.
5. Când îți intră salariul, începe să cumperi anumite cadouri
Pare devreme, dar acest obicei te va scăpa de o grijă și la sfârșit de an, când vei trage linia la bugetul de cadouri, nu ți se va mai părea că ai dat atât de mulți bani, cheltuielile fiind împărțite pe mai multe luni. Acum poți lua cam tot ceea ce este neperisabil, cum ar fi jucării, vaze de flori, decorațiuni interioare etc.
6. Ia în considerarea ambalajele
Dacă nu găsești încă pe rafturi ceva care să-ți placă, gândește-te măcar la cât de multe role de hârtie pentru cadouri îți trebuie și așteaptă ocazia perfectă pentru a le lua de pe rafturile magazinelor de profil sau ale librăriilor și supermarketurilor. De asemenea, gândește-te și la pungile de cadouri, scoci, foarfeci, lipici, panglică și funde adezive.
7. Fă-ți un program
Ia un calndar și notează-ți cele mai importante activități pe care le ai de făcut, ca să știi când și ce anume trebuie să urmărești, cum ar fi anumite reduceri, târguri de Crăciun sau vizite la rude.
7 idei care te vor ajuta să te pregătești pentru Crăciun
Știm că este abia luna septembrie, dar timpul și banii se duc imediat, deci este bine să te pregătești din timp pentru perioada sărbătorilor de iarnă și iată doar câteva lucruri pe care le poți face acum pentru a avea parte de un decembrie liniștit.