Minimalismul nu este la fel pentru toată lumea, de aceea atrage oameni de toate vârstele, religiile, orientările sexuale sau condițiile sociale, iar principalul lucru ce-i atrage pe toți acești oameni este dorința de a trăi mai mult cu mai puține lucruri.
1. Poartă numai negru, alb și bej
Mulți dintre cei care adoptă un stil de viață minimalist încearcă să aibă cât mai puține haine și din acest motiv ajung să aibă doar piese de culori neutre, dar care se pot combina în mai multe ținute, ceea ce le face viața mult mai ușoară și le pune la dispoziția doar lucruri pe care chiar și le doresc. Însă nu toți minimaliștii adoptă culorile negru, alb și bej, unii adoră culorile aprinse și le poartă cu mândrie și acest lucru îi face să nu aibă în șifonier haine pe care să nu le poarte niciodată.
2. Toți minimaliștii sunt bogați
Minimalismul este un stil de viață care poate fi adoptat de către oricine, indiferent de statutul social. Dacă ai un venit moderat, să-ți faci curat în casă și să vinzi din lucrurile care nu-ți mai trebuie sau nu-ți mai plac este modul perfect în care poți combina stilul minimalist cu a face rost de bani. O altă opțiune este să donezi unele lucruri, în cazul în care îți permiți așa ceva. Minimalismul este adoptat de oameni din toate păturile sociale, din toată lumea.
3. Toți minimaliștii au un număr strict de posesiuni
Acesta este un mit, deoarece chiar dacă unii oameni aleg să aibă doar 100-200 de lucruri, este alegerea lor personală nu o normă universală. Dacă simți că ai nevoie de un număr maxim de obiecte ca să poți ține situația sub control foarte bine, dar nu trebuie să faci asta doar pentru a te încadra în stilul de viață minimalist, deci nu renunța la lucrurile tale preferate doar ca să te încadrezi într-un număr.
4. Toți minimaliștii promovează reciclarea și cât mai puține deșeuri
Unii minimaliști insistă să aibă grijă la ce produse cumpără, tocmai pentru a face cât mai puține deșeuri de pe urma lor, dar alții nu bagă de seamă acest aspect. Minimalismul nu este sinonim cu acest obicei, dar pe mulți oameni îi face să se gândească mai bine la ce și cât consumă, ca apoi să realizeze cât de importantă este reciclarea.
5. Minimalismul este doar pentru cei care călătoresc mult
Minimalismul este eficient pentru cei care călătoresc mult și nu vor să se care cu prea multe lucruri după ei, dar foarte mulți minimaliști sunt deja stabiliți permanent într-un loc și au casa lor, iar când călătoresc chiar cumpără mai multe lucruri de pe drum, dintre care unele la iau înapoi acasă, dar pe cele mai multe le abandonează prin camere de hotel.
6. Minimalismul este doar o fază
Pentru unii chiar așa este. Unii oameni experimentează minimalismul doar ca să constate că nu este pentru ei acest stil de viață și nu e nimic în neregulă în a experimenta și a recunoaște că ceva nu corespunde valorilor tale. Ideea este că minimalismul există de foarte mult timp, chiar dacă poate nu a avut acest nume, însă oamenii au ales întotdeauna în mod intenționat să trăiască cu mai multe sau mai puține posesiuni. Pentru aceștia, minimalismul nu este o fază ci o alegere conștientă, un stil de viață.
7. Toți minimaliștii sunt lipsiți de sentimente
Și minimaliștii pot fi sentimentali, doar că în mai puține privințe. Ei își aleg câteva obiecte la care țin, care le aduc mereu bucurie și de care îi leagă amintiri plăcute și adesea își expun la loc de glorie aceste obiecte, nu le depozitează undeva uitat de lume. Cu toate acestea, amintirile nu se pierd odată cu lucrurile, ele rămân alături de persoane.
7 idei preconcepute cu privire la minimalism
Cei care adoptă un stil de viață minimalist sunt de multe ori înțeleși greșit și iată care sunt cele mai des întâlnite concepții cu privire la ei.