Adriana Bahmuţeanu

Adriana Bahmuţeanu i-a făcut un parastas lui Silviu...

Citeste mai mult»
emily

Al cincilea sezon al serialului "Emily in Paris" va fi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a ajutat Ipswich Town să recruteze un jucător...

Citeste mai mult»
cuplu

Un studiu revoluționar arată cum fericirea partenerului...

Citeste mai mult»
anca

Mesajul emoționant al Ancăi Țurcașiu despre nepoțica sa,...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy este acuzat de o nouă agresiune sexuală asupra...

Citeste mai mult»
Vladimir Shklyarov

Poliţia rusă a deschis o anchetă după moartea unui...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul prinţesei moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
Ridley Scott

Ridley Scott spune că sărutul gay al lui Denzel...

Citeste mai mult»
Adriana Bahmuteanu

Adriana Bahmuțeanu îi cere ajutorul premierului Ciolacu...

Citeste mai mult»

Beyoncé va susţine un concert live pe Netflix în 25...

Citeste mai mult»
Charles Dumont

Charles Dumont, compozitor pentru Edith Piaf, a murit la...

Citeste mai mult»
motan

Un motan din Scoţia dispărut de acasă, găsit la 500 km...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Conan O'Brien va fi gazda ceremoniei Oscar 2025

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

James Bond - Următorul actor va fi în vârstă de 30 de ani...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va apărea în sezonul doi al serialului "Wednesday"

Citeste mai mult»
colier

Un misterios colier cu diamante de 300 de carate a fost...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion a avut o apariţie surpriză la prezentarea de...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington anunţă că va juca în "Black Panther 3"...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa de Wales va fi gazda concertului de Crăciun de...

Citeste mai mult»
John

John Krasinski, desemnat ''cel mai sexy bărbat în viaţă''...

Citeste mai mult»
Silviu Prigoană

Care a fost cauza decesului lui Silviu Prigoană

Citeste mai mult»
exerciţii fizice

Cinci minute de exerciţii fizice în fiecare zi ar putea...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla îşi reia angajamentele oficiale, însă cu...

Citeste mai mult»
pudra

Cum să creezi un machiaj de lungă durată

Citeste mai mult»
inel

Un inel de logodnă de 70.000 de dolari trebuie returnat...

Citeste mai mult»
Chris Martin

Chris Martin a întrerupt un concert pentru a ajuta un...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate a apărut în public pentru a doua zi consecutiv

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate revine în viaţa publică şi va participa la...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Trei persoane au fost inculpate în legătură cu moartea...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna a criticat realegerea „infractorului condamnat,...

Citeste mai mult»
credit

Recomandări pentru un sfârșit de an organizat și relaxat

Citeste mai mult»
Tyka Nelson

Cântăreaţa Tyka Nelson, sora lui Prince, a murit la...

Citeste mai mult»
TikTok

O provocare de pe TikTok determină zeci de adolescente să...

Citeste mai mult»

Notariat Dorobanți Raluca Tunescu

Citeste mai mult»
sport

De ce este esențial să facem mișcare dimineața și seara

Citeste mai mult»
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis, despre victoria lui Trump: „Înseamnă o...

Citeste mai mult»
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg a refuzat să-i pronunţe numele lui Trump...

Citeste mai mult»
copil

Top 5 pilote pentru copii: confort și calitate pentru...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a susţinut-o pe Kamala Harris la ultimul miting...

Citeste mai mult»

7 infectii genitale cele mai frecvente si cum sa le previi

De în Sanatate 1 dec 2009
Unele pete, scurgeri si alte astfel de aparitii pe lenjeria intima sunt normale, orice ginecolog sustine acest lucru! Insa te intrebi oare care este limita dintre normal si problema si pana unde se poate "intinde" normalitatea? Descopera 7 infectii genitale cele mai des intalnite la femei, modul lor de manifestare si ce poti face pentru a le preveni.

"Acolo jos" ceva e in neregula - te gandesti adesea la asa ceva ori de cate ori cate o schimbare apare in organismul tau si se reflecta in zona genitala. Sa fie oare ceva periculos? Este normal? Ginecologii ne spun adesea ca femeile au parte de anumite scurgeri in anumite perioade ale lunii, ca au un miros mai pregnant decat al barbatilor in zona genitala. Deci, cand sa ne speriem si cand sa fim relaxate, ca totul este in regula?

Jennifer Gunter, medic la Centrul Medical din San Francisco sustine ca 75% dintre femeile care cred ca sufera de o infectie vaginala, nu confirma diagnosticul. Totusi, este mai bine sa previi, decat sa tratezi, pentru ca unele dintre afectiunile aparatului genital, netratate, conduc la probleme grave precum infertilitate sau complicatii la nastere, dar si la infectii extrem de grave, care pot afecta decisiv organismul.

Chlamydia


Infectia cu Chlamydia trachomatis este una dintre cele mai des intalnite infectii ale aparatului genital, si cea mai netratata si nedepistata la timp, pentru ca uneori chiar nu isi expune simptomele. Si modalitatea de infectare este mult mai usoara decat in cazul altor infectii, pentru ca o poti contacta nu numai pe cale sexuala, ci si prin utilizarea unei toalete publice sau chiar inotarea in piscine care nu respecta intocmai regulile de igiena.

Dupa cum spuneam, simptomele nu prea apar sau apar la destul de mult timp dupa infectare si uneori se pot manifesta prin: secretii anormale (albicioase, sau galbui), dureri la urinare, discomfort in timpul actelor sexuale.

Singurele metode prin care te poti proteja sunt: folosirea prezervativului, sa incerci sa utilizezi cat mai putin toaletele publice si sa eviti piscinele "suspecte", care nu dezinfecteaza apa.

Vaginoza bacteriana

Evident, este o  boala cauzata de o bacterie din vagin, dupa cum ii spune si numele, care se manifesta prin miros urat, scurgeri apoase dupa contact sexual, mancarimi. Aproape 46% dintre vizitele femeilor americane la medicul ginecolog sunt diagnosticate cu aceasta problema, care apare in urma utilizarii dusurilor vaginale, a dispozitivelor intrauterine sau a schimbarii dese a partenerului sexual.

Metoda de preventie este tocmai acordarea unei atentii deosebite acestor "cauzatori" care deregleaza nivelul normal al acestei bacterii creand probleme ca: infetilitate, probleme  la nastere, sau creeaza chiar un teren predispozant infectarii cu HIV.

Candidoza vaginala


Ciuperca Candida albicans, care se regaseste in mod firesc in  vagin, poate da nastere candidozei numai daca asupra ei actioneaza alti factori care pot deregla nivelul ei sau intra in contact cu ea si da nastere unor infectii. Un astfel de factor este progesteronul sau antibioticele, care in exces pot da nastere  bolii.

Ea se manifesta prin: scurgeri anormale (albicioasa, abundenta si de o consistenta branzoasa), usturimi, mancarimi, dureri premenstruale intense (mai mari ca de obicei), urinari frecvente, arsuri in timpul actului sexual.

Metode de preventie:
spalari zilnice si fara sapunuri parfumate; evitarea dusurilor vaginale, foloseste materiale din bumbac pentru acea zona; evita cat poti de mult tampoanele interne, redu cafeaua, incearca sa ai o alimentatie sanatoasa.

Gonoreea

Se mai numeste blenoragie si este o boala cu transmitere sexuala, dar extrem de intalnita in randul femeilor. Ea este cauzata de o bacterie si se ia numai pe cale sexuala. Mare atentie insa, pentru ca o femeie insarcinata care sufera de aceasta afectiune poate transmite boala copilului ei.

Simptomele sunt uneori confuze si alteori nu dau de gandit ca ar fi o problema. Printre ele se numara: urinari dureroase, mancarime in zona genitala, act sexual dureros,  dureri, glande Bartholin inflamate, eventual febra.

Singura metoda de preventie este protejarea in timpul actului sexual cu prezervativ.

Anexita

Cred ca este cea mai des pomenita problema pe buzele femeilor dupa vizita la medicul ginecolog. Suntem foarte multe care suferim de aceasta afectiune si o mai numim "racit la ovare". Ea consta in inflamatiile ovarelor si trompelor, iar simptomele te conduc in cabinetul medicului, pentru ca sunt destul de pregnante: dureri agravate de abdomen, secretie vaginala abundenta, pierderi de sange, dureri la urinat.

Moduri de prevenire
: evita dusurile intravaginale, picioarele desculte pe gresie, acoperirea cat mai bine a mijlocului atunci cand vremea de afara este rece, evitarea locurilor reci, umede, si protejarea cu prezervativ in timpul actului sexual.

Infectia urinara


Cand spunem "acolo jos" nu ne referim exlusiv la vagin, ci si la vecinatatea lui, ca sa spunem asa, mai ales ca cele mai multe femei confunda fie infectiile urinare cu boli ginecologice, fie invers. Iar de cele mai multe ori se fac ambele controale, si unul ginecologic si unul la urina pentru clarificarea problemelor, mai ales ca simptomatologia se reflecta si intr-o parte si intr-alta.

Stii foarte bine simptomele, pentru ca sunt aproape sigura ca orice femeie trece prin asa ceva, si ce e mai trist este ca, odata ce s-a instalat, ea va reaparea cu siguranta, e un risc asumat. Durerile ingrozitoare de burta, urinari dureroase sau usturatoare, dureri ale ovarelor sunt doar cateva din simptomele acestei infectii..

Modalitati de preventie
: hidratarea (apa curata tractul urinar), cand simti nevoia de a urina, nu amana momentul, pentru ca favorizezi aparitia infectiilor; si consumul de alimente precum telina, patrunjel, pepene ajuta la prevenire; vitamina C este de asemenea un combatant de nadejde al infectiilor.

Herpesul genital

Herpesul genital este o boala cu transmitere sexuala extrem de des intalnita odata cu vizita multor femei la ginecolog. Atentie mare, pentru ca afecteaza mai des femeile decat barbatii, si daca este contactat in timpul sarcinii se transmite copilului.

Si aceasta afectiune este vicleana si uneori chiar asimptomatica, fara a da de gandit, insa din categoria simptomelor care dau de gol aceasta boala se inscriu: piele inflamata in zona genitala si pe langa, diverse vezicule in zona intima care contin lichid galbui, si care se pot sparge, mancarimi, usturimi. dar si febra si usturime la urinat.

Metode de prevenire: avand in vedere ca se transmite prin orice fel de contact sexual (normal, anal sau oral), multa prudenta in alegerea partenerilor si schimbarea lor frecventa, protejarea cu prezervativul este cea mai sigura metoda de preventie.

Nu rata articolul saptamanii!

Exact ce imi doresc: putin timp, rezultate mari si, daca se poate numai, efort minim! Asadar, descopera "Antrenamente speciale de 15, 30 sau 50 de minute cu rezultate rapide!"

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi