alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»
Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»

7 infectii genitale cele mai frecvente si cum sa le previi

De în Sanatate 1 dec 2009
Unele pete, scurgeri si alte astfel de aparitii pe lenjeria intima sunt normale, orice ginecolog sustine acest lucru! Insa te intrebi oare care este limita dintre normal si problema si pana unde se poate "intinde" normalitatea? Descopera 7 infectii genitale cele mai des intalnite la femei, modul lor de manifestare si ce poti face pentru a le preveni.

"Acolo jos" ceva e in neregula - te gandesti adesea la asa ceva ori de cate ori cate o schimbare apare in organismul tau si se reflecta in zona genitala. Sa fie oare ceva periculos? Este normal? Ginecologii ne spun adesea ca femeile au parte de anumite scurgeri in anumite perioade ale lunii, ca au un miros mai pregnant decat al barbatilor in zona genitala. Deci, cand sa ne speriem si cand sa fim relaxate, ca totul este in regula?

Jennifer Gunter, medic la Centrul Medical din San Francisco sustine ca 75% dintre femeile care cred ca sufera de o infectie vaginala, nu confirma diagnosticul. Totusi, este mai bine sa previi, decat sa tratezi, pentru ca unele dintre afectiunile aparatului genital, netratate, conduc la probleme grave precum infertilitate sau complicatii la nastere, dar si la infectii extrem de grave, care pot afecta decisiv organismul.

Chlamydia


Infectia cu Chlamydia trachomatis este una dintre cele mai des intalnite infectii ale aparatului genital, si cea mai netratata si nedepistata la timp, pentru ca uneori chiar nu isi expune simptomele. Si modalitatea de infectare este mult mai usoara decat in cazul altor infectii, pentru ca o poti contacta nu numai pe cale sexuala, ci si prin utilizarea unei toalete publice sau chiar inotarea in piscine care nu respecta intocmai regulile de igiena.

Dupa cum spuneam, simptomele nu prea apar sau apar la destul de mult timp dupa infectare si uneori se pot manifesta prin: secretii anormale (albicioase, sau galbui), dureri la urinare, discomfort in timpul actelor sexuale.

Singurele metode prin care te poti proteja sunt: folosirea prezervativului, sa incerci sa utilizezi cat mai putin toaletele publice si sa eviti piscinele "suspecte", care nu dezinfecteaza apa.

Vaginoza bacteriana

Evident, este o  boala cauzata de o bacterie din vagin, dupa cum ii spune si numele, care se manifesta prin miros urat, scurgeri apoase dupa contact sexual, mancarimi. Aproape 46% dintre vizitele femeilor americane la medicul ginecolog sunt diagnosticate cu aceasta problema, care apare in urma utilizarii dusurilor vaginale, a dispozitivelor intrauterine sau a schimbarii dese a partenerului sexual.

Metoda de preventie este tocmai acordarea unei atentii deosebite acestor "cauzatori" care deregleaza nivelul normal al acestei bacterii creand probleme ca: infetilitate, probleme  la nastere, sau creeaza chiar un teren predispozant infectarii cu HIV.

Candidoza vaginala


Ciuperca Candida albicans, care se regaseste in mod firesc in  vagin, poate da nastere candidozei numai daca asupra ei actioneaza alti factori care pot deregla nivelul ei sau intra in contact cu ea si da nastere unor infectii. Un astfel de factor este progesteronul sau antibioticele, care in exces pot da nastere  bolii.

Ea se manifesta prin: scurgeri anormale (albicioasa, abundenta si de o consistenta branzoasa), usturimi, mancarimi, dureri premenstruale intense (mai mari ca de obicei), urinari frecvente, arsuri in timpul actului sexual.

Metode de preventie:
spalari zilnice si fara sapunuri parfumate; evitarea dusurilor vaginale, foloseste materiale din bumbac pentru acea zona; evita cat poti de mult tampoanele interne, redu cafeaua, incearca sa ai o alimentatie sanatoasa.

Gonoreea

Se mai numeste blenoragie si este o boala cu transmitere sexuala, dar extrem de intalnita in randul femeilor. Ea este cauzata de o bacterie si se ia numai pe cale sexuala. Mare atentie insa, pentru ca o femeie insarcinata care sufera de aceasta afectiune poate transmite boala copilului ei.

Simptomele sunt uneori confuze si alteori nu dau de gandit ca ar fi o problema. Printre ele se numara: urinari dureroase, mancarime in zona genitala, act sexual dureros,  dureri, glande Bartholin inflamate, eventual febra.

Singura metoda de preventie este protejarea in timpul actului sexual cu prezervativ.

Anexita

Cred ca este cea mai des pomenita problema pe buzele femeilor dupa vizita la medicul ginecolog. Suntem foarte multe care suferim de aceasta afectiune si o mai numim "racit la ovare". Ea consta in inflamatiile ovarelor si trompelor, iar simptomele te conduc in cabinetul medicului, pentru ca sunt destul de pregnante: dureri agravate de abdomen, secretie vaginala abundenta, pierderi de sange, dureri la urinat.

Moduri de prevenire
: evita dusurile intravaginale, picioarele desculte pe gresie, acoperirea cat mai bine a mijlocului atunci cand vremea de afara este rece, evitarea locurilor reci, umede, si protejarea cu prezervativ in timpul actului sexual.

Infectia urinara


Cand spunem "acolo jos" nu ne referim exlusiv la vagin, ci si la vecinatatea lui, ca sa spunem asa, mai ales ca cele mai multe femei confunda fie infectiile urinare cu boli ginecologice, fie invers. Iar de cele mai multe ori se fac ambele controale, si unul ginecologic si unul la urina pentru clarificarea problemelor, mai ales ca simptomatologia se reflecta si intr-o parte si intr-alta.

Stii foarte bine simptomele, pentru ca sunt aproape sigura ca orice femeie trece prin asa ceva, si ce e mai trist este ca, odata ce s-a instalat, ea va reaparea cu siguranta, e un risc asumat. Durerile ingrozitoare de burta, urinari dureroase sau usturatoare, dureri ale ovarelor sunt doar cateva din simptomele acestei infectii..

Modalitati de preventie
: hidratarea (apa curata tractul urinar), cand simti nevoia de a urina, nu amana momentul, pentru ca favorizezi aparitia infectiilor; si consumul de alimente precum telina, patrunjel, pepene ajuta la prevenire; vitamina C este de asemenea un combatant de nadejde al infectiilor.

Herpesul genital

Herpesul genital este o boala cu transmitere sexuala extrem de des intalnita odata cu vizita multor femei la ginecolog. Atentie mare, pentru ca afecteaza mai des femeile decat barbatii, si daca este contactat in timpul sarcinii se transmite copilului.

Si aceasta afectiune este vicleana si uneori chiar asimptomatica, fara a da de gandit, insa din categoria simptomelor care dau de gol aceasta boala se inscriu: piele inflamata in zona genitala si pe langa, diverse vezicule in zona intima care contin lichid galbui, si care se pot sparge, mancarimi, usturimi. dar si febra si usturime la urinat.

Metode de prevenire: avand in vedere ca se transmite prin orice fel de contact sexual (normal, anal sau oral), multa prudenta in alegerea partenerilor si schimbarea lor frecventa, protejarea cu prezervativul este cea mai sigura metoda de preventie.

Nu rata articolul saptamanii!

Exact ce imi doresc: putin timp, rezultate mari si, daca se poate numai, efort minim! Asadar, descopera "Antrenamente speciale de 15, 30 sau 50 de minute cu rezultate rapide!"

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 apr