Noi iti venim in ajutor. Ne-am gandit care ar trebui sa fie propriul tau arsenal culinar:
1. Cutitele
Pot fi destul de costisitoare, dar cu siguranta sunt acele ustensile de care nu te poti lipsi. Opteaza pentru cutite de calitate. Mai mult ca sigur nu vrei sa ai surprize cand trebuie sa tai paine sau sa transezi carnea pentru friptura. Gandeste-te ca vei fi mult mai fericita cu 3 cutite de calitate, decat cu un set de 20 de piese de calitate scazuta, potrivite mai bine in cosul de gunoi.
2. Tocatorul
Utilizarea unui tocator va proteja atat cutitul pe care il vei utiliza, cat si blatul mesei. Acesta mai este recomandat si din motive de igiena, dar si pentru ca te determina sa fii mai ordonata in bucatarie.
3. Cupele si lingurile de masurare
Doar profesionistii in ale gastronomiei pot fi in masura sa masoare "din ochi" ingredientele pe care le folosesc la mancare. Cand gatesti, de regula folosesti foarte multe ingrediente care, daca nu sunt combinate in proportii corecte, s-ar putea sa iti distruga cea mai importanta intalnire. Asadar, te sfatuim sa iti achizitionezi un set de masurare. Cu siguranta iti va fi de mare ajutor.
4. O oala mare
Fiecare bucatar ar trebui sa aiba cel putin o oala mare. Acesta este un instrument vital atunci cand familia se autoinvita la cina sau vrei sa faci mancare pentru mai multe zile, ca sa nu stai in fiecare zi in bucatarie.
5. Tigaia de teflon
O tigaie de acest tip, de marimi medii, poate fi folosita atat ca o plita cat si pentru mancaruri preparate in ulei. Este ideala in pregatirea oualor, carnii de pasare, pestelui si nu numai. Optand pentru o astfel de instrument de bucatarie, vei scapa de mancarea arsa sau lipita de fundul tigaii.
6. Bolul de amestecare
Este necesar aproape pentru toate situatiile in care coci ceva sau vrei sa faci o pajitura dupa reteta bunicii. Il poti considera cea mai buna investitie pe care o poti face. Poti sa-ti achizitionezi un set de 3 boluri incorporate ca sa economisesti spatiu in bucatarie.
7. Ustensilele esentiale
Trebuie sa ai neaparat un stoc de ustensile culinare mai mici. Acestea includ o lingura de amestec, o spatula, un polonic, un claste, deschizator de conserve.Fiecare dintre aceste instrumente se poate dovedi ultil in pregatirea felurilor de mancare. La un moment dat vei avea nevoie cu siguranta de unul din ele.
Citeste si:
Cum arata bucataria viitorului
Cum sa iti renovezi bucataria cu mai putin de 1000 de dolari