Ideea mi-a venit pornind de la propria-mi experienta cu aceste cifre care habar nu aveam in ce se traduceau. Mi-am calculat si eu numarul de calorii zilnice pe care il consum si mi s-a indicat o cifra anapoda pe care ar trebui sa o consum pentru a ma mentine in forma: asadar mi-am dezvaluit calculatorului varsta (un lucru cu care nu ma mai laud asa de mult de la un an la altul), stupefiantele kilograme, inaltimea ce mi-a dat-o Dumnezeu si recunoasterea regretabila ca sunt o persoana sedentara, iar numarul cel magic reiesit din amestecul recunoasterii acestor poveri pentru a mai slabi putin a fost 1800 (cu aproximatie, era ceva de genul 1783). Trebuia sa consuma aproape 2000 ca sa ma mentin, si ca sa mai slabesc un pic 1800. Ok, mi-am spus, excelent, stiu exact numarul pe care trebuie sa il ingit vrand nevrand zilnic: in ce se traduce el? Cand cumperi un produs ambalat vezi numarul de calorii pe el si poti face calcule, dar cand iti trantesti fasolea cu ciolan in farfurie, sau cartofii prajiti cu 2 snitele, e mult mai complicat.
De aceea, m-am hotarat sa pornesc un serial in care sa va recomand meniuri pentru diverse astfel de cifre echivalente slabitului! Astazi tergetam 1200 de calorii!
Meniu 1:
Mic-dejun: un bol mic de lapte (150 ml) cu cereale integrale fara zaharuri, un suc de portocale proaspat, o cafea neagra
Pranz: 2 felii de paine din grau integra; o salata cu ton (2 rosii, 1 castravete mediu, 3 frunze de salata verde mai marisoare, o conserva de ton in suc propriu, putin ulei de masline, zeama de lamaie)
Gustare: o banana nu foarte mare
Cina: piept de pui la gratar (100 g) cu garnitura de legume (fasole verde, mazare, conopida, morcov) congelate fierte (cu putina sare si un strop de ulei de masline) (150 g)
Meniu 2:
Mic dejun - 50 g graham ; 2 oua medii fierte; o cafea neagra mica/un ceai verde
Gustare: 1 banana
Pranz: 100 g muschi porc gratar + 100 g orez fiert
Gustare: o portocala
Cina: 100 g mamaliguta + 100 g branza vaci + un ou fiert +20 g unt de 65% grasime
Meniu 3:
Mic dejun: 150 g iaurt 0,1% grasimi +50 g fulgi de ovaz
Gustare: 100 g ananas din compot + un mar verde
Pranz: Tocanita din carne de vita + piure de cartofi cu unt si lapte
Gustare: 100 g morcovi + un mar verde
Cina: 200 g cartofi copti + un 100 g pastrav pe gratar + 100 g salata varza alba
Meniu 4:
Mic dejun: 2 felii paine cu semine + 20 g dulceata visine + 20 g unt; o cafea neagra
Gustare: 50 g curmale presate
Pranz: 100 g paste + 150 g sos carbonara
Gustare: un mar si o portocala
Cina: 100 g piept pui la gratar + salata (2 rosii, un castravete mediu, un ardei gras mediu, o ceapa, 3 frunze de salata verde, putin ulei de masline, zeama de lamaie)
Meniu 5
Mic dejun: 2 cremwursti pasare + o rosie; o cafea/ceai verde
Gustare: 20 g ciocolata amara
Pranz: 200 g amestec legume mediteraneene (congelate) + 100 g ceafa porc
Gustare: 100 g mango + 1 portocala medie + 1 mar verde
Cina: 100 g paste + sos rosii cu busuios si oregano + un pahar de vin rosu sec
Meniu 6:
Mic dejun: 150 g lapte (1.5% grasime); fulgi de cereale (amestec de grau, secara, ovaz, orz); cafea/ceai (neindulcite)
Gustare: 100 g pere; 100 g mandarine
Pranz: 1 conserva de ton in suc propriu; 200 gr porumb, lamaie
Gustare: 200 g struguri
Cina: 200 g cod la gratar; 400 g salata verde cu lamaie si putin ulei de masline
Meniu 7:
Mic dejun: 50 g cascaval; 2 rosii; 1 cremwurst pasare; cafea/ceai neindulcite
Gustare: un baton de cereale
Pranz: 300 g supa crema de ciuperci cu 30 g de crutoane + o conserva de macrou file in ulei cu suc de lamaie
Gustare: un mar verde
Cina: 200 g salata orientala
Nu rata articolul saptamanii!
Destinul medical tragic al femeii moderne: riscuri fizice si psihice de impact! Descopera riscurile provocarilor mediului urban cu care femeia se confrunta si taie-le elanul!