Meniu 1
Mic-dejun: 1/2 cana de suc de portocale (natural), 2 felii de paine tip „pumpernickel” (o paine neagra, facuta cu secara si melasa si care are un miez foarte dens - se gaseste si in comert), 1 lingura dulceata de fructe. o ceasca de lapte degresat
Gustare: un mar
Pranz: pastrav la cuptor cu sos picant cu garnitura de legume: boabe de fasole, varza de brussel, orez brun, 1 para
Gustare: 1 felie de turta dulce (1 bucata)
Cina: salata de curcan: piept de curcan feliat, cam 60 de grame, 1 cana de salata verde, 1/2 cana de spanac, o jumatatate de rosie, 1/4 cana de ardei gras verde, un dressing din ulei masline, lamaie, sare, piper, - o felie de paine neagra unsa cu 10 g de unt, o cana de lapte degresat
Meniu 2
Mic-dejun: un bol mare de terci de ovaz facut cu lapte degresat, un pahar suc portocale
Gustare: 1 banana+1 mar+ 7-10 boabe struguri
Pranz: somon la gratar cu legume gratinate si o amandina de 80 de grame
Gustare: 50 g de smochine confiate + 2 biscuiti dietetici
Cina: muschi file de porc + legume verzi facute la aburi, o salata mare de fructe
Meniu 3
Mic-dejun:3/4 cana de suc proaspat de gref, omleta dintr-un ou, o felie de paine neagra (bio), o banana mica
Gustare: un iaurt
Pranz: antricot de vita la gratar, cu piure de cartofi, salata de verzituri cu dressing italian, 1 felie de paine de tarate, 1/2 cama de portocale si ananas taiate cubulete
Gustare: 1 cana de legume crude: morcov, telina, ardei gras, ridichi, castravete, etc.
Cina: sandvis cu piept de pui si salata - 60 de grame de pui, 1 lingura de telina, 1 lingurita maioneza light, 2 felii de paine de tip pumpernickel, 1 portocala si o cana cu lapte degresat
Meniu 4
Mic-dejun: 2 oua fierte, 2 felii paine neagra, 10 g unt, o mini-salata de fructe (un bol cam de 100-150 g) - din marm, portocala si banana
Gustare: 3 crackeri graham
Pranz: un adevarat rasfat - o portie de crispy strips sau aripioare picante, plus o portie de cartofi prajiti si cam atat
Gustare: 2 mere + 1 piersica + cateva afine
Cina: pui picant cu alune chinezesti + orez chinezesc cu legume, o cana cu lapte degresat
Meniu 5
Mic-dejun: 2 felii paine tarate prajite, 20 g unt 60% grasimi, 1 lingura de dulceata de fructe, un ceai cu lamaie, un mar
Gustare: 4 patratele de ciocolata amaruie
Pranz: salata de legume de primavara, 200 g gordon bleu, un baton de cereale
Gustare: 2 mandarine, un mar, o banana mica
Cina: o portie paste milaneze cu salata de legume mixta, 1 cana de lapte caldut
Meniu 6
Mic-dejun: omleta cu carnaciori, rosii, ceapa, cascaval, 2 felii de paine neagra toast dintre care una o ungi cu putin unt si putina maremelada, 2 fructe la alegere
Gustare: 150 g afine
Pranz: cartofi copti (cu putin unt si mozarella), piept de pui la gratar, si salata mixta, o bomboana ciocolata
Gustare: o punga mica de chipsuri
Cina: mamaliguta cu branza, smantana, un pic de unt, un ou fiert, amestecate toate, 1 banana, o cana de lapte
Meniu 7
Mic-dejun: 3/4 cana suc gref, 2 felii de paine din crupa de hrisca, 1 lingura de sirop de artar, 1 lingura de unt, 1 canma de lapte degresat
Gustare:14 biscuitei pestisori (crackers),
Pranz: 120 de grame de pastrama de pasare, 1 cartof dulce mic copt, 1/2 cana de spaanc gatit, 1 cana de salata mixta, 1 lingura de dressing italian; si o felie de paine din cereale integrale cu foarte putin unt si 1/2 cana de serbet de lamaie
Gustare: 1 cana de ananas si compot (cu tot cu sucul din compot)
Cina: sandvis din paine integrala: 60 g de friptura de vita pe gratar, 1 lingura ceapa tocata, 1 lingura branza ceddar, 1 lingura de salata verde, 1 lingura de rosii cubulete
Citeste si:
7 meniuri zilnice pana in 1200 de calorii pe zi