Mai jos găsești 7 lucruri care te vor ajuta să-ți schimbi viața în bine, fără a face prea mult efort.
1. Învață să te deconectezi
Trebuie să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională, chiar dacă în vremurile în care trăim acest lucru este mai greu. Să nu mai folosești mailurile, conturile de socializare și practic să te deconectezi de la lumea digitală pentru a găsi o rutină relaxantă ar trebui să fie o prioritate pentru tine.
2. Împarte treburile casnice
În ultima vreme au apărut mai multe studii despre efectele pandemiei asupra femeilor, mai ales a mamelor forțate să stea acasă cu copiii și în același timp să facă și toate treburile casnice. Dacă ești părinte, a doua ta regulă trebuie să se bazeze pe împărțirea treburilor casnice între toți locuitorii casei. Chiar dacă astfel de discuții sunt dificil de purtat, ele sunt necesare.
3. Uneori este responsabilitatea altcuiva
Ține minte că nu tot ce nu merge conform planului este vina sau responsabilitatea ta. Dacă îți plângi de milă sau te critici mereu, nu rezolvi nimic ci mai tare te obosești, de aceea trebuie să găsești câteva lucruri pe care să le faci cu plăcere și să-ți distragă atenția de la problemele tale.
4. Eliberează-ți weekendul
Evită să lucrezi 24 din 24, iar dacă trebuie neapărat să lucrezi peste weekend, încearcă să-ți rezolvi cât mai mult din treabă din timpul săptămânii și măcar o dată la două săptămâni sau o dată pe lună să ai un weekend complet liber.
5. Insistă să fii plătită la timp
Mulți patroni au trebuit să-și suspende activitățile comerciale în ultimele luni, iar cei care cumva au supraviețuit au întârziat cu plata salariilor, dar întârzierea sau diminuarea plății îți afectează în mod direct starea de spirit, pentru că și tu ai facturi de plătit și alte nevoi de satisfăcut, iar neîmplinirea acestora îți poate da stări anxioase. Evită să te stresezi prea mult și insistă să ți se dea toți banii datorați.
6. Nu mai lucra pe gratis
Acest punct este legat și de anteriorul, pentru că deși îți place să faci voluntariat, nu trebuie să lași pe nimeni să profite de tine. Fă-ți treaba cât poți de bine, implică-te în diverse proiecte, dar elimină ideea de lucru pe gratis, mai ales după o perioadă în care ți-ai dovedit deja eficacitatea.
7. Apreciază-i pe cei din jurul tău
Evoluția tehnologiei a dus la răspândirea autoeducației și acreditările oficiale au devenit mai mult o metodă de recunoaștere decât una de a învăța lucruri. În plus, ceea ce ne-au învățat ultimele luni este că se poate lucra și de acasă, fără prezența fizică a cuiva la birou și deci cu reducerea costurilor de chirie, electricitate și altele. În aceste condiții, chiar dacă nu te vezi cu cineva, nu uita să-i acorzi feedback și recompense, deoarece, la un moment dat, chiar și o vorbă bună poate face minuni.
7 moduri în care să ai grijă de tine în plină pandemie
Este esențial să ai grijă de tine și uneori, acest lucru înseamnă mai mult decât doar o baie în cadă cu spumă, deși orice ajută. Obiectivul principal este însă a te obișnui cu o serie de obiceiuri care să te ajute să reduci stresul.