Există foarte multe produse în baie, deci cel puțin la fel de multe alternative ecologice, dar ține doar de alegerile tale, de acțiunile și preferințele tale personale cât de mult poluează baia ta, drept pentru care îți prezentăm astăzi doar 7 moduri naturale de a-ți continua liniștită activitățile din baie, având conștiința împăcată.
1. Produse home-made
În mod ciudat, multă lume se plânge de poluare, dar folosește în continuare tot felul de chimicale în casă. Ambalajele inutile sunt făcute din ingrediente discutabile iar substanțele sunt adesea testate pe animale, deși conform multitudinii de rețete și tutoriale de pe internet este ușor și rapid să faci un detergent de casă. Dacă nu te pricepi la amestecat ingrediente, poți opta întotdeauna pentru magazinele care oferă alternative naturale, biodegradabile și la prețuri accesibile față de clasicele săpunuri, șampoane și balsamuri din supermarketurile obișnuite.
2. Înălbitori naturali
Deși înălbitorii chimici sunt eficienți în ceea ce privește sterilizarea suprafețelor, ei poluează foarte mult apa și deși omoară microbii, trebuie să te întrebi ce rău fac aceștia plămânilor tăi și pielii tale. Alternativa este să faci în casă propriul înălbitor, din produse biodegradabile, care nici măcar nu sunt pe cât ai crede de scumpe.
3. Presiune mai mică a apei
Multe dintre resursele de apă ale planetei au fost deja poluate sau nu ne sunt accesibile, deci este vital să protejezi ceea ce poți. În ziua de astăzi, toaletele, capetele de duș și robineții pot fi dotate cu dispozitive speciale, care diminuează consumul de apă astfel încât să fie consumat exact cât trebuie pentru o operațiune. De asemenea, nu uita să oprești apa în timp ce te speli pe dinți, ca să nu consumi inutil.
4. Sticle, hârtie și carton
Din ce în ce mai multă lume s-a obișnuit să recicleze lucrurile din bucătărie și restul casei, dar oamenii mai uită că și din baie pot fi reciclate sticlele de șampon, ambalajele de la baxurile de hârtie igienică și recipientele de sticlă de la săpunul lichid. Dacă poți fi grijulie cu sortarea deșeurilor din bucătărie, atunci poți să fii atentă și la restul încăperilor din casă.
5. LED-uri
În baie ai nevoie de multă lumină, la duș, la chiuvetă, la toaletă, deci consumul de electricitate din această încăpere poate fi mai mare decât în altele. Ceea ce trebuie să faci este să treci pe LED-uri sau măcar becuri economice și să folosești cât mai puțin uscătorul de păr, placa de îndreptat părul și alte asemenea aparate, deoarece orice folosește căldură consumă multă energie.
6. Centrala electrică
În trecut, trebuia să aștepți destul de mult până să-ți vină apă caldă dacă voiai să faci un duș, dar acum ai la dispoziție mai multe aparate de încălzire a apei, care te ajută să diminuezi timpul de așteptare și să consumi mai puțină apă, iar unul dintre acestea este centrala electrică, pe care o poți opri când nu ai nevoie de apă caldă.
7. Produse eco-friendly
Contrar așteptărilor, nu-ți trebuie foarte mulți bani ca să cumperi produse eco-friendly. Poți opta pentru hârtie igienică făcută din hârtie reciclată, periuțe de dinți din bambus și prosoape din bumbac organic. În plus, ca să eviți plasticul poți opta pentru produse din lemn, metal sau ceramică și să alegi recipientele refolosibile, nu cele de unică folosință.
7 moduri în care să-ți faci baia mai eco-friendly
Folosești baia zilnic pentru a merge la toaletă, a face duș, a te spăla pe dinți și a te machia, deci pentru o încăpere pe care o folosești atât de des trebuie să existe soluții de a o face mai eco-friendly.