Iată cum beneficiezi de pe urma faptului că ai în preajma ta mai puține lucruri și mai utile.
1. Sunt mai puține lucruri care-ți distrag atenția
Dacă lucrezi într-un mediu simplu, există mai puține lucruri care să-ți distragă atenția, deoarece orice lucru care este neesențial nu face decât să te abată de la treabă. Un spațiu liber te ajută să te concentrezi la ceea ce ai de făcut și să nu pierzi timpul cu lucruri ce tu crezi că necesită atenția ta.
2. Ai șanse să termini mai repede actele
Dacă ai adoptat deja un stil de viață minimalist, probabil că nu vrei să te invadeze facturile, contractele și tot felul de hârtii. Acest stil de viață te face să fii mai conștientă de câte hârtii acumulează omul într-o viață, de ceea ce este important și ce nu.
3. Există mai puțină distracție digitală
Minimaliștii petrec mai puține ore cumpărând lucruri de care nu au nevoie și stau mai puțin pe social media, deoarece încearcă să acorde mai multă importanță timpului lor. Acest lucru poate însemna că din când în când ai nevoie de o plimbare în aer liber, ca să-ți lași ideile să curgă sau că în loc să-ți verifici multiplele mail-uri vei păstra timpul respectiv pentru a-ți plănui cu grijă următoarea zi.
4. Există un echilibru între viața personală și cea profesională
Minimaliștii prețuiesc timpul pe care-l au, deci dacă ziua ta este simplă și la obiect, ai mai multe șanse să termini când trebuie de lucrat și să poți petrece timp de calitate alături de cei dragi.
5. Casa nu-ți va crea probleme
Dacă lucrezi într-o anumită cameră, dar trebuie să treci prin restul casei ca să-ți iei ceva de mâncare, de băut sau să te duci la toaletă și prin jur sunt diverse lucruri ce-ți distrag atenția, cum ar fi vasele murdare, haine ce trebuie puse la uscat sau praful ce trebuie șters, nu vei putea să te ții de un program. Însă adoptând minimalismul nu vei mai fi distrasă de treburile casnice.
6. Calitatea e mai importantă decât cantitatea
Mulți minimaliști sunt dispuși să plătească un pic mai mult pe anumite servicii sau obiecte, dar care să fie de calitate, decât să facă economii pe obiecte care se duc mai repede. Dacă lucrezi acasă trebuie să ai un birou de calitate, un scaun confortabil, electronice care să te țină și ceva de scris, restul sunt doar opționale, însă acestea îți fac viața mai ușoară.
7. Mentalitatea unui minimalist
Minimalismul poate fi aplicat aproape oricărei părți a vieții, inclusiv în modul în care abordezi munca, iar acest lucru înseamnă să ai discuții mai scurte cu colegii, să scrii mail-uri mai la obiect, să faci rapoarte mai concise, prezentări și recenzii mai edificatoare.
7 moduri în care te poate ajuta minimalismul, dacă lucrezi de acasă
Dacă ești propriul tău șef sau doar ai ales să fii freelancer și să lucrezi de acasă, un stil de viață minimalist te va ajuta să te desfășori mai bine.