Iată cum s-a schimbat lumea în ultimii 10 ani și de ce este important ca acest subiect să nu mai fie tabu.
1. Avortul are impact pe termen lung
Nimic nu se compară cu sentimentul acela de a crea o nouă viață. De îndată ce rămâi însărcinată, simți cum crește un alt om în tine, de aceea trebuie să cunoască toată lumea efectele unui avort, indiferent de vârsta la care s-a întâmplat, atât a mamei cât și a fătului nenăscut. Viața merge înainte, dar amintirile rămân.
2. Avortul face parte din viață, din păcate
Statisticile sugerează că 1 din 4 sarcini se termină de fapt cu un avort, iar acesta este un număr mare, care îți arată că de fapt multe dintre prietenele tale au avut parte de un avort la un moment în viață, fără ca tu să știi acest lucru.
3. Avortul este prea des ascuns
Cel mai mare risc de avort spontan este în primele șașe săptămâni de sarcină, înainte chiar ca unii dintre părinți să fi împărătșit vestea că așteaptă venirea pe lume a unui copil, de aceea este cu atât mai greu să spui cuiva că ai trecut prin așa ceva.
4. Dacă îți împărtășești povestea ajuți alte femei
Acesta este cazul în care trebuie să te gândești și cum anume vorbești despre nefericita întâmplare. Peste 50% dintre părinți se simt anxioși când văd în presă o poveste despre avort, dar 33% dintre cei care au trecut printr-unul se simt de fapt eliberați de povara secretului. În social media a apărut chiar și o denumire specială pentru avortoni, respectiv Rainbow Babies (Copiii curcubeului), denumire care mai alină din suferința părinților.
5. Un avort influențează modul în care privești viitoarele sarcini
Deloc surprinzător este faptul că femeile însărcinate se tem mai mult să nu sufere un avort dacă deja au trecut printr-unul. Acest lucru se întâmplă și din cauza hormonilor, dar și din cauza presiunii pe care o pune societatea asupra femeii.
6. Oricum trebuie să spui cuiva de la muncă, așa că mai bine îți ușurezi situația
Când treci printr-un avort ai nevoie de câteva zile de refacere fizică și psihică, dar acest tabu a făcut ca orice conversație pe această temă să te facă să te simți și mai prost fix atunci când ești vulnerabilă.
7. Lumea te poate sprijini doar dacă știe ce se întâmplă
Trebuie să știi că nu ești singură, chiar dacă așa te simți. Trebuie să-ți împărtășești povestea pentru a putea primi sprijinul prietenilor, al familiei, dar și al altor femei care au trecut prin aceeași experiență. Astfel vei înțelege mai ușor că viața continuă și poți relua încercările de a avea un copil.
7 motive ca să recunoști că ai avut un avort
Pentru prea mult timp, avortul a fost un subiect tabu, dar nu trebuie să te rușinezi sub nicio formă, în primul rând pentru că este corpul tău și faci ce vrei cu el și cu atât mai mult dacă ai avut parte de un avort spontan, când practic tu nu ai niciun fel de control și prin urmare nicio vină.