Toată lumea înțelege importanța unui telefon mobil, dar puțini sunt cei care știu că anumite comportamente pot face și rău unei relații.
1. A nu-i arăta partenerului de ce zâmbești la telefon
Să-ți ascunzi telefonul face oamenii să se simtă ciudat, mai ales când este vorba despre partenerul de viață, alături de care ești fizic, dar doar atât, deoarece acesta se poate simți neglijat și poate deveni gelos. Situația poate fi însă remediată cu ușurință, dacă pur și simplu îi arăți iubitului tău de ce râdeai.
2. Iei mereu telefonul cu tine
Când te duci la toaletă sau să iei ceva de la bucătărie, îți iei și telefonul cu tine, fără vreun motiv întemeiat. Acest obicei a devenit pentru tine un tic, dar pentru partenerul tău este un motiv să creadă că ascunzi ceva. În plus, dacă ai mereu telefonul cu tine, răspunzi imediat la orice mesaj sau notificare, ceea ce te face să pierzi mai mult timp pe drum și să uiți că făceai ceva alături de partenerul tău, care te așteaptă cuminte în sufragerie și în loc să petreci timp cu cei dragi, stai pe rețelele de așa zisă socializare.
3. Telefonul îți acaparează mereu atenția
Chiar și în timpul unei conversații ajungi să te uiți tot timpul la telefon și să mai răspunzi câte unui mesaj sau să citești printre rânduri un articol deși se presupune că deja vorbește cineva live cu tine. Cercetările recente arată că acest comportament este prezent în 46.3% dintre relații, dintre care 22.6% dintre cei implicați recunosc că acest lucru dăunează relației.
4. Dorința de a verifica imediat toate notificările
Cantitatea de informație disponibilă este nelimitată, dar pare că dacă nu verifici imediat o notificare vei pierde accesul la acea informație, deși nu este chiar așa. Încearcă totuși să prioritizezi notificările, întrucât unele nu trebuie verificate chiar imediat și trece aplicațiile neimportante pe modul silențios, dacă vrei ca în viața reală să mai ai vreo relație care contează.
5. Răspunzi în timpul liber la mail-uri de muncă
Unor oameni le este greu să despartă viața de familie de cea profesională și în timp ce poate părea important să răspunzi la mesaje legate de muncă, partenerul tău nu va fi mulțumit de comportamentul tău. Chiar dacă ai o slujbă foarte importantă, nu uita că și altcineva mai are nevoie de atenția ta, deci așteaptă până a doua zi dimineața sau până luni la prima oră și oferă-i partenerului tău atenția ta necondiționată în timpul weekendurilor și seara.
6. Îți verifici telefonul în timpul mesei
Lumea din ziua de azi este foarte grăbită și mesele în familie sunt printre puținele momente în care oamenii pot petrece puțin timp de calitate împreună, de aceea este foarte important să te asiguri că telefonul tău este într-o altă încăpere când mâncați împreună. În caz contrar, riscați să deveniți simpli colegi de apartament, din cauza lipsei voastre de comunicare.
7. Dai mesaje cu emoticonuri și gif-uri în loc să-i fii alături fizic
Odată cu apariția smartphone-urilor oamenii au început să uite de atingeri, dragoste și sprijin reciproc. La început, era mai ușor să trimiți o poză cu ceea ce faci în momentul respectiv și să zici că astfel împărțiți același timp, apoi au apărut pupicii virtuali și alte fețe zâmbitoare sau triste și acum gif-urile, de aceea sunt de părere psihologii că oamenii creează de fapt legături emoționale cu telefoanele lor, nu cu persoanele din spatele ecranelor, iar acest lucru duce la diverse probleme într-o relație. Dacă vrei să ai o relație reușită, trebuie să ții minte că îmbrățișările, săruturile, atingerile, vorbele bune și cadourile nu pot fi înlocuite în totalitate de comunicarea digitală.
7 obiceiuri care fac rău oricărei relații
Rolul unui smartphone este foarte important în viața unei persoane obișnuite din ziua de astăzi, care petrece, în medie, 4 ore pe telefon, iar acesta are un impact major chiar și asupra relațiilor.