Iată o listă de produse pe care dermatologii nu le folosesc niciodată pe propria piele și încearcă să nu le recomande nimănui. Acestea par destul de inofensive, drept pentru care multe persoane le poartă în geantă sau le au în raftul de la baie, dar în timp, el pot produce destul de multe daune.
1. Loțiuni de mâini și corp
Dermatologii folosesc, de obicei, creme mai grele care au o vâscozitate mai mare decât loțiunile și penetrează mai bine pielea, oferind o barieră ce previne îmbătrânirea prematură a pielii datorată pierderii elasticității. De obicei, loțiunile au în componență mai multă apă și sunt bune pentru doar pentur pielea care nu este excesiv de uscată sau când vrei să ai o senzație mai lejeră.
2. Măști cu cărbune
Acest produs apreciat de consumatori este evitat de dermatologi, care susțin că afectează pielea și este dureros. Ingredientele conținute sunt foarte agresive, îndepărtează celulele de piele, firele subțiri de păr și uleiul natural.
3. Spray cu protecție solară
Experții sunt de părere că sprayul cu protecție solară este foarte blând, dar preferă cremele care pot fi aplicate într-un strat mai gros. În plus, când se apasă pe buton, se pierd în aer destul de multe elemente până să ajungă la piele. Dermatologii cred că produsele pentur protecție solară cu oxid de zinc sunt mult mai eficiente, deoarece reflectă ultravioletele și nu le absorb.
4. Ulei de bronzat
Uleiul pentru bronzat este de asemenea respins de dermatologi, pentru că are o protecție destul de mică împotriva razelor ultraviolete și înfundă porii, ceea ce înrăutățește de fapt situația pielii.
5. Cremă cu hidrocortisol
Această cremă este un steroid puternic, ce trebuie folosit doar de către cei cu probleme foarte serioase de piele, doar că unele persoane preferă să o folosească împotriva acneei, fără a avea o prescripție medicală. Este bine de știut însă că ea poate cauza iritații, dermatite și chiar înrăutăți acneea.
6. Măști pentru picioare
Dermatologii nu recomandă măștile hidratante pentru picioare ci cremele care se absorb mai rapid și au același efect, măștile fiind relativ inutile și mai dificil de aplicat.
7. Ulei de cocos
Uleiul de cocos este larg răspândit, dar nu reprezintă o alternativă cosmetică bună, deoarece face pielea să devină uleioasă, înfundă porii și duce la apariția acneei și a pigmentărilor faciale.
7 produse cosmetice pe care dermatologii le-au inclus pe lista neagră
Oamenii au început să aibă încredere doar în produsele cosmetice recomandate de dermatologi, pentur că ei sunt specialiști în domeniu, dar și ei sunt oameni care trebuie să aibă grijă de de pielea lor.