Ți se pare uneori că este ceva în neregulă cu postările de pe rețelele de socializeare, deoarece chiar și în online există anumite reguli de conduită.
1. O persoană postează ceva ce ar fi interesant doar pentru mama sa, uneori chiar nici pentru ea
Prea puțină lume este cu adevărat interesată de faptul că te-ai dus tu pentru prima oară după multă vreme la sală sau că ai copii care au învățat să stea singuri în picioare. Deși pare trist, este adevărat și lumea nu va pieri dacă nu știe ce ai mâncat tu azi.
2. Misterul
Un alt mod prin care îți enervezi prietenii online este să devii misterioasă și să sugerezi că s-a întâmplat ceva foarte important sau să postezi ceva neclar, fără a pune un comentariu explicativ.
3. Când faci public ceva personal
O persoană care postează propriile impresii despre un anumit eveniment are impresia că este comunicativă și că are o grămadă de prieteni, dar pentru astfel de schimburi de păreri se poate folosi chat-ul personal nu o postare publică.
4. Postează o mulțime de fotografii identice
Persoanele care postează foarte multe poze extrem de asemănătoare doar ne irosesc timpul și ne umplu inutil pagina de noutăți, fără a avea de fapt ceva de transmis.
5. Se laudă fățiș
Aici este vorba despre acele postări care au doar menirea să-i facă pe restul invidioși, ca de exemplu poze cu biletele de avion către o destinație exotică sau un parfum extrem de scump.
6. Se laudă cu subînțeles
Oamenii sunt obișnuiți cu lauda pe față, dar cel mai rău este atunci când cineva încearcă mascat să se dea mare plângându-se de ceva sau întrebând subtil altceva. Nu posta întrebări de genul ”Unde imi pot repara masina de lux? Prețul nu contează.” sau comentarii precum ”Am obosit de la atata probat de haine, sânii mari și talia mică sunt un coşmar”.
7. Share-uiesc prea multe glume și citate
Citatele noi și interesant se răspândesc rapid, deci dacă distribui unul, peste jumătate din prietenii tăi l-au citit deja, iar cealaltă jumătate va trece put și simplu mai departe.
Ce ar fi, așadar, mai bine să postezi sau să urmărești
- Înainte de a posta o fotografie, întreabă-te dacă ai vrea s-o ai într-un album foto real sau dacă ai vinde-o pentru a face profit. Dacă răspunsul este „nu” mai bine nu o pui online pe un site de socializare, deoarece ar trebui să distribui numai ce-i mai bun.
- Dacă pur și simplu nu te poți abține să postezi o mie și una de poze cu animalul tău de companie, mai bine îi faci un cont separat, unde prietenii pasionați de așa ceva te pot urmări. Același lucru se aplică și în cazul copiilor, pentru că cei mai mulți dintre părietenii tăi online s-ar putea să nu aprecieze că le-ai arătat ce a vomat cel mic, dar există oameni care sunt chiar interesați de puericultură.
- În loc să pui pur și simplu poza unei clădiri scrie și ce reprezintă ea sau spune de ce te-a emoționat, acest lucru îți va asigura feedback pozitiv.