1. Stapaneste subiectul
Ai grija la punctele tari, cunostintele, experientele si obiectivele pe care le ai. Fa lucruri care te motiveaza si te face sa fii speciala. Unii oameni sunt experti la locurile lor de munca si in comunitatile in care activeaza. Nu te subestima, cunoaste-ti puntele tari si exploateaza-le la maximum. Nu te gandi niciodata ca nu ai ceva valoros, pentru ca iti garantam ca sigur ai.
2. Fii clara si ai grija sa ramai in mintea celorlalti
Nu transmite mesaje traditionale, fii diferita si interesanta pentru ceilalti, vino mereu cu ceva nou. Demonstreaza ca la tine ceilalti pot gasi "altceva".
3. Nu te pierde in amanunte
Timpul inseamna bani, nimeni nu vrea sa piarda bani. Incearca sa iti comprimi cat poti de mult informatiile, explica in 30 de secunde, cu A-B-C, ceea ce iti propui sa faci. Daca persoana se arata interesata de colaborare dupa cele 30 de secunde si iti solicita mai mult, inseamna ca esti o experta.
4. Urmareste-ti evolutia si vezi unde trebuie sa mai lucrezi
Nimeni nu se naste invatat si este practic imposibil sa le stii pe toate. Asa ca, in orice moment, invata, invata, invata.
5. Gaseste cea mai buna metoda sa ajungi la publicul tau
Profita de orice mijloc de promovare, fie ziare, reviste, filmulete, bloguri, social media, publicatii online sau sesiuni de public speaking. Fa-te vizibila cat poti de mult posibil.
6. Pregateste-te
Daca ai facut un curs de specializare, asta nu te face neaparat un specialist. De aceea, ai grija ca intotdeauna sa te documentezi pe domeniul in care activezi. Nu te inscrie la cursuri pentru diplome, ci pentru informatii.
7. Urmareste momentul si iesi la lumina
Social media iti da o sansa nemaipomenita de a-ti crea un nume. Exista numeroare beneficii de care poti sa te bucuri. Ai curajul de a iesi in fata chiar daca iti este teama ca vei da greu. Esecurile te ridica cu o treapta mai sus in experienta.
10 reguli pe care sa le respecti la birou daca vrei sa progresezi
Iti cauti un loc de munca? Iata 5 sfaturi de care trebuie sa tii cont