Cu siguranță știi cât este de important să ai grijă de mintea și sufletul tău, doar că uneori te regăsești, fără voia ta, într-un loc mai puțin plăcut, de unde-ți este greu să ieși singură. Vestea bună este că nu e imposibil, dar trebuie să faci mici schimbări, care nici măcar nu te costă o avere. Așadar, dacă vrei să te îndrepți către o viață mai bună, urmează aceste metode simple și nu vei regreta.
1. Petrece timp doar cu tine
Ia-ți în fiecare zi măcar 5 minute doar pentru tine în care să stai liniștită, să-ți închizi calculatorul, telefonul și lumina. Închide ochii și relaxează-te. Nu te gândi la probleme, ci concentrează-te pe respirație. Aceasta este o metodă de a medita.
2. Respiră înainte să vorbești
Lasă-ți respirația să-ți ghideze discursul și învață să respiri înainte să vorbești, ca să te asiguri că vrei să spui ceea ce ești pe cale de a o face, deoarece cuvintele nu se pot retrage odată spuse.
3. Fii activă
Exercițiile fizice executate regulat îți cresc stima de sine și te fac să te simți mai bine, deoarece mențin creierul și alte organe active și sănătoase. O activitatea foarte bună în acest sens sunt artele marțiale, prin intermediul cărora ești activă, slăbești, înveți o nouă disciplină, dar și tehnici prin care te poți apăra în caz de pericol.
4. Mănâncă bine
Este foarte important să-i oferi creierului ingredientele necesare, dacă vrei să funcționeze corespunzător. O dietă bună pentru corp, cotribuie și la sănătatea mentală, deci mănâncă cel puțin trei mese echilibrate pe zi și bea multă apă. În acest sens, este important să eviți alcoolul, deoarece are efecte depresive, iar o cantitate mare de junk food te va face să-ți pierzi forța de viață, te va face să te îngrași, apoi când te vei privi în oglindă nu-ți va mai plăcea ceea ce vezi.
5. Fă ceva la care te pricepi
Oricine se simte mai bine când face o activitate bine, deci lasă-te acaparată de ceva care-ți face plăcere și încrederea îți va crește pe măsură ce vezi rezultatele. De obicei, activitățile la care te pricepi îți și plac, așa că de ce să nu faci ceva care te face să te simți mai bine? Dacă nu ești sigură că știi să faci ceva anume, poți descoperi astfel noi hobby-uri.
6. Evită stresul
Evident, acest lucru nu este întotdeauna posibil, dar stresul scoate la iveală multe alte emoții și te face să te simți anxioasă. Dacă ceva te stresează foarte tare, cel mai bine este să vorbești despre problema respectivă cu oameni care te pot ajuta să elimini grijile. Stresul pune presiune și asupra corpului și te lasă să te simți obosită și secată de energie vitală, așa că asigură-te că te pui pe tine mai presus decât orice.
7. Ai grijă de altcineva
Chiar dacă ai propriile probleme mentale și alții pot avea aceleași probleme, iar dacă le vei arăta că te afli acolo pentru ei și treci prin aceeași situație, vei observa cum faptul că să ai grijă de altcineva te face să uiți un pic de propriile griji, te va face să realizezi că nu ești singură și că poate problemele tale nu sunt chiar atât de mari precum credeai.
7 trucuri pentru a-ți păstra sănătatea mentală
Câteodată, tot ce ai nevoie este doar să te retragi un pic și să ai grijă de propria persoană.