Spanacul, turmericul, usturoiul și bananele, toate acestea sunt asociate de obicei cu gătitul, dar în cele mai multe cazuri, proprietățile lor unice le fac să funcționeze aidoma unor medicamente convenționale.
1. Turmeric
Studiile au arătat că această mirodenie reduce simptomele depresiei, datorită cantității mari de antioxidanți. Deși efectul antidepresiv al turmericului este încă pus sub semnul întrebării, s-a dovedit deja că acesta influențează mecanismele care duc la apariția depresiei. În special curcumina reface nivelul de serotonină și dopamină ceea ce duce la îmbunătățirea stării de dispoziție. În plus, conform studiilor clinice, un număr de molecule ce provoacă inflamații sunt puse sub tăcere de către curcumina din turmeric și aceste proprietăți antiinflamatorii fac durerea și umflăturile să se diminueze, mai ales la pacienții care suferă de artrită. Însă pentru a beneficia de aceste beneficii este nevoie de doze foarte mari de condiment, deci trebuie consultat un medic înainte de a folosi turmericul în scopuri medicinale.
2. Banane
Bananele sunt bogate în potasiu, vitamina C și B6, ceea ce le face extrem de benefice pentru inimă, întrucât potasiul reduce riscul de boli cardiovasculare și infarct. De asemenea, ele luptă împotriva diareei, reechilibrând necesarul de fibre, potasiu și alte elemente pierdute în timpul digestiei. Bananele ajută și la îndepărtarea mâncărimii scalpului, pentru că o mască din banane îl hrănește și înlătură mătreaza.
3. Spanac
Vitamina K din spanac este extrem de importantă când vine vorba despre prevenirea fracturilor, aceasta îmbunătățind sănătatea oaselor și asigurând absorbția calciului. În plus, spanacul conține vitamina A în cantități mari, ceea ce îl face benefic pentru piele, păr și frumusețe în general, această vitamină controlând producția de ulei și împiedicând acumularea lui în pori. Această legumă verde mai conține și vitamina C, esențială pentru acumularea de colagen.
4. Mărar
Se știe că mărarul forțează gazele în exces din organism să se ducă în jos, spre tractul digestiv, ceea ce permite eliminarea lor în siguranță. Semințele de mărar pot fi folosite și pentru a împrospăta respirația, deoarece au proprietăți antimicrobiene care previn infecțiile în cavitatea bucală.
5. Rodie
Studiile au arătat că pacienții suferinzi de hipertensiune care timp de două săptămâni consumă suc de rodie în mod regulat, au tensiunea mai mică, deoarece acest fruct îmbunătățește circulația sângelui. Datorită vitaminelor și mineralelor conținute, consumul de rodii crește numărul de celule roșii și menține hemoglobina sub control.
6. Sfeclă roșie
Sfecla roșie are foarte multe vitamine și alte elemente importante pentru sănătate, printre care vitamina A, vitamina C, folați, mangan, tiamină, riboflavină, vitamina B6, magneziu, potasiu și altele. Sfecla este și o sursă foarte bună de fibre, ce îmbunătățesc tranzitul intestinal, astfel prevenind constipația și alte probleme digestive.
7. Ciocolată neagră
Studii recente au scos la iveală faptul că ciocolata neagră îmbunătățește circulația sângelui către creier și îl face astfel să funcționeze mai bine.
8. Usturoi
Usturoiul reduce riscul de boli de inimă prin scăderea tensiunii și a colesterolului.
Aceste trucuri au fost eficiente pentru mai multă lume, dar nu înlocuiesc pe deplin tratamentul medicamentos. Dacă simptomele nu se ameliorează sau se înrăutățesc, adresează-te unui specialist. Dacă vrei să încerci oricare dintre aceste produse pe post de remedii, ar trebui să fii atentă la dozaj și compatibilitatea cu celelalte medicamente pe care le iei.
8 alimente care te ajută să rămâi sănătoasă
Cum medicina se dezvoltă atât de rapid în ziua de azi și medicamentele au acum diverse forme, culori, texturi și arome, de fiecare dată când ai o problemă de sănătate te gândești ce mai ai prin trusa de prim ajutor din casă, dar înainte de a apela la medicina tradițională gândește-te și că există remedii naturale.