Iată o listă de alimente pentru care pancreasul tău îți va mulțumi cu siguranță.
1. Turmeric
Turmericul este adesea folosit pe post de antiinflamator care scade durerea cauzată de senzațiile de arsură din pancreas. El stimulează producția de insulină din pancreas și reglează nivelul de zahăr din sânge, pentur a preveni diabetul.
2. Usturoi
Oamenii au răspândit sfatul cum că mierea și ustuoiul fac bine pe stomacul gol, deoarece usturoiul este un antibiotic care în diverse combinații alimentare are multiple efecte beneficie. Se știe că aceste combinații cresc imunitatea prin repararea organelor și a țesuturilor interne.
3. Spanac
Bogat în vitamina B și fier, spanacul satisface nevoile de bază ale pancreasului, deoarece fierul ajută la prevenirea inflamațiilor și vitamina B hrănește pancreasul. Combină spanacul cu ceapă și prepară o salată sau trage-l la tigaie cu usturoi pentru a beneficia de toate proprietățile anti-cancerigene.
4. Broccoli
Broccoli este înrudit cu varza, conopida și salata kale, cunoscute deja pentru lupta pe care o duc cu cancerul și modul în care mențin corpul în formă, la depărtare de alte afecțiuni. Aceste legume oferă nutrienți plini de flavonoizi, care se absorb ușor și întăresc mecanismul de detoxifiere al organismului.
5. Struguri roșii
Strugurii roșii conțin resveratrol, o substanță cu puternice proprietăți antioxidante ce ajută la reducerea inflamațiilor și distruce celulele de cancer pancreatic. Experții recomandă câte o porție de struguri roșii pe zi, dar oamenii aleg să consume și vin roșu, pentru a beneficia de aceleași rezultate, chiar dacă consumarea strugurilor în stare pură, crudă, este mult mai avantajoasă.
6. Cartofi dulci
Există o teorie conform căreia dacă alimentele seamănă cu un organ din corp, ele ajută la hrănirea lui. De exemplu, nucile ar fi bune pentur creier, salata pentur oase, roșiile pentru inimă și cartofii dulci pentru pancreas. Aceștia reduc riscul pancreatitei cu 50% și stabilizează glicemia.
7. Oregano
Deoarece este plin de antioxidanți, oregano este un tratament bun pentru bolile caudate de oxidare, cum ar fi diabetul. Această plantă aromatică este puternic anti-hiperglicemică și ajută pancreasul să funcționeze corect.
8. Păpădie
Ceaiul de păpădie este cunoscut pentru proprietățile sale detoxifiante și pentru că ajută la refacerea ficatului și a pancreasului pri accelerarea producerii sucului de bilă. Extractul din rădăcină de păpădie ajută la combaterea cancerului fără a avea un efect advers asupra celulelor sănătoase.
În concluzie, ca să-ți menții pancreasul sănătos ar trebui să consumi doar 30-40% din calorii din grăsime și restul să fie din surse naturale. Bine ar fi să eviți alcoolul și orice tip de mâncare procesată sau carbohidrați rafinați, pentru că aceștia dăunează insulinei secretate de pancreas. În plus, dacă bei multă apă vei preveni afecțiunile legate de pancreas și deshidratarea.
8 alimente pentru care pancreasul tău îți va mulțumi
Pancreasul este o parte importantă a sistemului digestiv, pentru că reglează și neutralizează mâncarea acidă din stomac, iar enzimele secretate ajută la digerarea carbohidraților, a proteinelor și a lipidelor.